Ansiktssmertene forsvant

Gjennom flere år ble Thorunn Iversen (79) fra Brevik stadig rammet av intense smerter i ansiktet. Det viste seg å være den grusomme sykdommen «trigeminusnevralgi» som sies å være blant de meste smertefulle sykdommene som finnes. Etter at Svein-Magne Pedersen ba for henne i februar, har hun ikke vært rammet av sykdommen.

– Smertene kom veldig uregelmessig og var av ulik styrke. Jeg visste aldri når de kom. Jeg ble alltid nummen fra kinnet og opp til tinningen. Det var en jagende smerte som «hugg» til, og det var forferdelig vondt, sier Thorunn Iversen fra Brevik i Porsgrunn kommune i Telemark.

Hun forteller at hun i nesten ti år levde med de mystiske smertene før hun ble klar over hva det virkelig var, nemlig sykdommen «trigeminusnevralgi». Det er en sykdom som rammer 4–5 av 100.000 mennesker. Den er ikke så kjent blant folk, men legene mener den er en av de mest smertefulle sykdommene man kan få. Mange må leve med sykdommen uten å få hjelp. Flere ønsker heller å dø enn å leve med sykdommen.

Trigeminusnerven er for øvrig den femte hjernenerven og alle mennesker har en slik nerve på høyre og venstre side av kinnet. Den har med følelsen i ansiktet å gjøre. Når nerven av ulike årsaker blir irritert, kan det oppstå store smerter i ansiktet. Smertene oppleves ofte som elektriske støt som kommer i bølger og som varer fra noen sekunder til flere minutter.

– Angrepene varte ofte i 15 minutter, men av og til lengre. Antallet varierte, men de kunne komme flere ganger i måneden. Ekstra ille var det hvis jeg var ute blant folk. Jeg husker spesielt to tilfeller da jeg var på kristne møter. Jeg klarte å presse meg gjennom møtene, men det var nesten så jeg dro hjem. Etterpå måtte mannen min hjelpe meg frem til forbønn. Smertene forsvant, men etter en tid ble jeg dessverre rammet av et nytt anfall.

Erfaring med helbredelse
Gjennom de siste årene har Thorunn Iversen opplevde en rekke helbredelser etter forbønn av Svein-Magne Pedersen. Kanskje har hun norges­rekord i antall helbredelser. Flere ganger har hun vært i Legedom og fortalt om hvordan Gud har grepet inn.

– Jeg har opplevd mange sterke mirakler, blant annet helbredelse for fibromyalgi og en 50 år gammel nakkeskade. I 1965 skadet jeg også bekkenet, og ryggen ble så dårlig at jeg ikke kunne møte opp i konfirmasjonen til sønnen min en gang. Etter mange år med smerter ble jeg smertefri etter forbønn av Pedersen, sier hun.

Iversen har også blitt kvitt grå stær og kunne derfor avlyse en planlagt operasjon. Også blodtrykket ble normalisert, tette årer i nakken ble rene og panikkangst forsvant. Det skortet derfor ikke på tro om helbredelse, men Thorunn hadde aldri nevnt ansiktsplagene for Pedersen, siden de kom så uregelmessig og hun selv ikke visste hva plagene skyldtes.

Fra verst til best
Lørdag 21. februar i år opplevde Thorunn å bli rammet av et grusomt smerteanfall. Aldri før hadde hun hatt så vondt.

– Jeg lå i sengen og hylskrek av smerte og visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Det var nok litt av et syn. Her lå ei dame på nesten 80 år og hylte og skrek. Mannen min, Arild, var helt fortvilet, men bestemte seg for å ringe Svein-Magne Pedersen.

Mannen la så telefonen bort til øret til Thorunn. Hun lå i sengen og gråt og fikk ikke med seg så mye av bønnen. Pedersen opplevde at han skulle si at om 15 minutter ville smertene avta.

– Det var helt utrolig, men det var det som faktisk skjedde. Vi så på klokken, og etter 15 minutter var smertene borte. Siden da har jeg aldri kjent noe til plagene. Så lang tid har det aldri gått mellom to anfall. Jeg er veldig glad for alt som har skjedd med meg. Det gir meg stor tro og ikke minst takknemlighet til Gud. Det gjelder å aldri gi opp, men stole på at Gud vil gripe inn, sier Thorunn.

Thorunn Iversen har også tidligere opplevd å bli god for en rekke plager. Les mer om hennes vitnesbyrd her!

 

Vis mer