Angst og depresjoner forsvant i Folkets Hus.

I nesten ett år var livet til Odd Kristian Langseth (64) fra Finnsnes et dypt mørke. Angst og depresjoner gjorde at han ikke våget seg ut av huset. I år 2002 var han på møte med Svein-Magne Pedersen i Folkets Hus i Narvik. Der ble han frelst og satt fri.

I begynnelsen av 2000-tallet opplevde Odd Kristian Langseth fra Finnfjordbotn i Finnsnes en del tøffe utfordringer, noe som gjorde at han ble psykisk syk. Den kommende tiden besto derfor av frykt, angst og depresjoner.

– Jeg var helt nede og fungerte ikke i det hele tatt. Kroppen var i elendig forfatning og jeg hadde mange negative tanker, sier han.

På grunn av angsten klarte han ikke å være sammen med folk i større sosiale sammenhenger. I flere måneder våget han seg nesten ikke utenfor døren.

– Jeg fikk angst av å være sammen med mye folk. Hvis jeg kom i en slik situasjon, fikk jeg pusteproblemer, hyperventilerte og holdt på å svime av. Verken psykolog eller nervetabletter kunne hjelpe meg, sier han alvorlig.

Uro
Til vanlig jobbet han som yrkessjåfør, men nå måtte han sykemelde seg. Odd forsto selv at han ikke var i stand til å kjøre verken bil eller lastebil. I denne perioden var det derfor kona som måtte kjøre når Odd måtte ut en sjelden gang.

Odd forteller at han også opplevde en stor uro i kroppen og klarte derfor ikke sitte i ro. Siden han ikke kunne bevege seg utendørs, var han derfor stadig på vandring rundt i huset.

– Det ble en fortvilende situasjon både for meg, kona og barna. Ofte kunne jeg begynne å gråte uten noen foranledning.

Frelst og fri
Etter nesten ett år med de psykiske plagene var Odd innstilt på å gå over på attføring.

Ved en tilfeldighet fikk moren til Odd høre at Svein-Magne Pedersen skulle ha en møtehelg (2.-3. mars 2002) i Folkets Hus i Narvik. Det var pinsemenigheten Smyrna i Narvik som sto bak arrangementet. Kanskje kunne Odd få hjelp der? Kona fikk overtalt ham til å dra, og sammen med datteren og barnebarnet, kjørte de den to timer lange turen til møtet.

Denne dagen var det et forferdelig uvær i nord. Da de kom frem, fikk de høre at Svein-Magne Pedersen ikke var der, fordi flyet hans var blitt ble innstilt. Odd og familien måtte derfor kjøre hjem igjen.

På søndagen ble været bedre, og Pedersen ankom Narvik som planlagt. Odd og familien tok derfor turen til Narvik på ny.

Da Odd kom inn på møtet, var det over 300 mennesker til stede, og han satte seg derfor bakerst i salen. Etter en stund kjente han at angsten begynte å øke. Han sa derfor til kona at han ville gå ut.

– Nei, nå sitter du her, sa kona bestemt.

– Ja, men jeg er nødt til å gå ut, insisterte Odd, men kona sto på sitt.

Eter hvert begynte Svein-Magne Pedersen å tale. Odd opplevde at Pedersen stadig så på ham der han satt bakerst i salen.

– I løpet av talen, følte jeg at angsten lettet. Klokken halv fire på natten ble det min tur for forbønn. Da Pedersen ba for meg, kjente jeg en fryd og en glede som strålte gjennom meg, og jeg ble momentant frisk. Alt løsnet og jeg var fri! I løpet av møtet tok både jeg og kona i mot Jesus også. Jeg fikk altså en dobbel dose.

På veien hjem til Finnsnes var det Odd selv som kjørte bilen. Det hadde han ikke gjort på flere måneder. Kort tid etter var han også tilbake i jobb.

– Jeg ble et nytt menneske den kvelden. Jesus satte meg fri og ga meg et nytt liv!

Vis mer