35 frelst i Ås

Helgen 8.–9. november i 2014 gjestet Svein-Magne Pedersen Familiekirken i Follo. Rundt 400 var innom møtene i Ås Rådhus og 35 personer søkte frelse.

– Er det noen som liker kjedelige møter? Mirakelmøter er ikke kjedelige!

Slik åpnet Svein-Magne Pedersen møtehelgen da han besøkte Familiekirken i Follo, rundt tre mil utenfor Oslo. Og kjedelig ble det heller ikke. I løpet av helgen ga rundt 35 personer til kjenne at de ønsket å bli frest, til stor glede for de besøkende. Flere fikk også et møte med helbrederen Jesus Kristus.

Stort oppmøte
Det var lenge siden sist Svein-Magne Pedersen hadde hatt møter på Østlandet, og det var derfor ventet mye folk. Over 400 mennesker var til stede i løpet av helgen. Lørdag var det svært trangt om plassen, og flere måtte sitte i døråpningen og ute i gangen.
Allerede tre timer før møtet var de første på plass, og da dørene åpnet klokken fire, var det lang kø utenfor Rådhuset i Ås.

Normalt pleier forbønnen til Pedersen å vare utover de sene nattetimer, men denne helgen måtte alle være ute av lokalet innen halv to. De to møtene varte derfor i «kun» 18 timer til sammen. Det store spørsmålet var likevel om Pedersen ville rekke å be for alle før dørene ble låst. Folk ventet i tålmodighet, og til tross for det store oppmøtet, fikk alle personlig forbønn før klokken var slagen halv to.

Helbredelser
Flere ble møtt av Guds helbredende kraft. Folk med blant annet kneslitasje, rygglidelser, nakkesmerter, dårlig hørsel og psykiske plager opplevde å bli berørt av Guds kraft.

Terje Lorentzen fra Oslo hadde i flere år slitt med kramper og sårhet i leddene i kroppen og opplevde at noe skjedde da Pedersen ba for ham.

– Gjennom hele helgen kjente jeg at leddene ble bedre, men i håndleddene gjorde det fortsatt litt vondt, spesielt når jeg beveget hendene. Da Pedersen ba for meg, forsvant også disse plagene, og nå er jeg god i kroppen, sier han glad.

Mannen Terje kan fortelle at han også ble helbredet etter forbønn av Pedersen i Salemkirken i Oslo i år 2000. I 15 år hadde han lidd av en intens psoriasis. Hverken salver eller kortison virket, og legen sa at dette var noe han måtte leve med.

– På det verste var jeg til lysbehandling tre ganger i uka. Huden klødde og flasset. Ofte hadde jeg blod i skoene. Det var ille å ferdes blant folk og bading offentlig var helt uaktuelt. Da Pedersen ba for meg i Oslo, ble jeg momentant helbredet. Jeg har aldri hatt psoriasis etter den dagen, sier han henrykt.

Armer og bein legt
En annen som var fornøyd var Kari Skoklefald fra Ås. Hun kom til møtet med smerter i ankelen.

– Jeg har en stor hund, og for to år siden løp den så fort at jeg falt og vrei ankelen. Etter det har den vært smertefull og vond å bruke. Da jeg fikk forbønn, forsvant smertene. Det er nesten ikke til å tro. Jeg hadde også smerter i en finger og gikk med støtteskinne. Den er også god nå.

Kari forteller at hun også for ti år siden ble helbredet. Det skjedde i 2004 da Pedersen besøkte Ski, som er nabokommunen til Ås hvor Pedersen hadde møter denne helgen.

– Jeg hadde gått med slitasje i ryggen, og kroniske smerter i mange år. Årsaken var nok mange år med jobb innenfor helsevesenet. Hver høst fikk jeg ofte isjias. Jeg brukte smertestillende og måtte være forsiktig med å løfte tungt. Under møtet i Ski opplevde jeg at smertene forsvant momentant. Dagen etter var jeg i storform, og gikk på skøyter, noe jeg ikke hadde gjort på mange år. Siden da har jeg hatt en rygg som en 20-åring, og har aldri hatt vondt i ryggen, sier hun glad.

Anne Turid Berg fra Ås hadde slitt med hender og skuldre. Plagene hadde vært der i mange år, men på møtet opplevde hun å bli berørt av Gud.

– I ti år har jeg hatt vondt i skuldrene og armene. Nå kjenner jeg ingen smerter og har vasket rundt i huset uten plager, sier hun glad.

Overveldet pastor
Familiekirken i Follo ble etablert i 2013 av pastorparet Egon og Maryann Davidsen. Menigheten holder til i Ås. Frem til i 2013 arbeidet de ved Troens Bevis Bibel – og Misjonsinstitutt som er tilknyttet Jesus Church i Oslo etter at skolen flyttet fra Sarons Dal. Ekteparet har også jobbet i 15 år med misjon i Danmark, i tillegg til misjonsarbeid i Asia, Afrika og Øst-Europa.

FORNØYD: Pastorparet Egon og Maryann Davidsen i Familiekirken var strålende fornøyd med alle som ble frelst. – Vi er helt overveldet. Noe slikt har nok ikke hendt i distriktet på mange år.

Pastor Egon Davidsen var i fyr og flamme etter helgens besøk:

– Det har vært helt overveldende. Vi har hatt besøk av mye folk, sett mange helbredelser, og over 35 mennesker har søkt frelse, noe som er fantastisk. Noe slikt har nok ikke hendt i distriktet på mange år. Jeg går og svever etter denne møtehelgen. Pedersens besøk har også betydd mye for meg personlig. Det å se hvilken medfølelse han har for folk, og at hvert enkelt individ betyr noe, har rørt ved meg som person. Der har vi alle noe å strekke oss etter.

 

Vis mer