30 år med hjerteflimmer forsvant i Bergen

Svein Søviknes (65) fra Bergen slet med hjerteflimmer i 30 år. Stadig var han på sykehuset og fikk behandling. I 2017 opplevde han at Jesus helbredet ham under et møte med Svein-Magne Pedersen i Bergen.

Snødekte fjell og strålende solskinn møter oss da vi ankommer Rådal i Bergen der Svein Søviknes i bor. Fra vinduet i leiligheten kan vi se masta på fjellet Ulriken, det høyeste av Bergens syv fjell.
Legedom har tatt turen til Vestlandet for å høre 65-åringens vitnesbyrd om hans helbredelse. I nesten 30 år slet han nemlig med hjerteflimmer. Årsaken var et tidligere liv som rusmisbruker. Under den såkalte ”hippietiden” på 1960-tallet brukte han både hasj, marihuana, LSD, samt alkohol. Det fikk konsekvenser for hjertet.

– Jeg kjente alle i rusmiljøet, og det ble mye festing i helgene. Siden jeg hadde fast arbeid, ble mengden rus noe begrenset, men det var perioder da jeg ruste meg hele tiden, sier han.

Svein forteller at han en morgen våknet med en voldsom hjertebank etter en fest på Osterøy. Han skjønte straks at noe var galt og tok derfor bussen til Haukeland sykehus. Det føltes som den lengste bussturen han hadde vært med på.

– Da jeg kom frem til legen, ble det påvist hjerteflimmer. Jeg fikk medisiner og hjertet roet seg ned. Legen så da i journalen at jeg var rusmisbruker. Han så alvorlig på meg og sa:
– Hvis du har planer om å bli 50 år må du slutte med rus nå!

Redningen

I tiden etter fortsatte hjerteflimmeret til Søviknes. Også rusen fortsatte han med, men så skjedde det noe som skulle endre livet hans. I 1983 ble han nemlig arrestert i en narkotikasak og havnet i fengsel. Der møtte han sin redningsmann, nemlig Jesus.

– Jeg var på et kristent fengselsmøte, og da de inviterte til frelse, var jeg en av to som tok imot Jesus. Livet ble totalt forandret! Det var som en tung bør ble tatt av skuldrene mine. Fra den dagen ble jeg fri og jeg ruste meg ikke mer.

Klippekort på sykehuset

Etter at Svein ble frelst, sluttet også hjerteflimmeret, men ti år senere kom det tilbake igjen. Han våknet en natt og tok en drosje inn til legevakten. De fikk orden på flimmeret, men fra den dagen kom det stadig tilbake.

– Hjerteflimmeret kom til alle døgnets tider og var veldig plagsomt. Jeg hadde nærmest klippekort hos legevakten og på Haukeland sykehus. Til slutt fikk jeg medisinene med hjem, så jeg skulle slippe å dra så ofte til sykehuset. Når flimmeret kom, måtte jeg ta tablettene og sette meg ned og vente til det forsvant. Det kunne ta opptil ti timer, forteller Svein.

Hjerteflimmeret kom ofte når han var sliten. Svein jobbet som byggmester og reiste en del i jobben. Han var derfor en aktiv mann, men følgene ble at han ofte utsatte seg for stor belastning.

I mars i 2017 bestemte legene at den eneste løsningen var å gi ham medisiner i form av betablokker. Svein likte det svært dårlig, men legen var bestemt.

– Denne gangen er det jeg som er lege. Nå skal du på betablokker om du vil eller ikke!

– Tablettene hjalp på hjertet, men almenntilstanden min ble svært dårlig. Det føltes ut som hele systemet i kroppen ble lukket ned. Jeg ble så tung og sliten og det føltes som du gikk i motbakke på flatmark.

Kunnskapsord

Til slutt ble Søviknes mektig lei av både hjerteplagene og betablokkene. Han visste at Gud kunne helbrede, for Gud hadde jo satt ham fri fra rus tidligere i livet. Den 30. september i 2017 dro han derfor på et helbredelsesmøte med Svein-Magne Pedersen i Bergen. Møtet ble holdt i aulaen på Gimle skole. Salen var nærmest full og 20 personer søkte frelse.

– Jeg hadde bestemt meg for å gå på møtet for å bli helbredet. Jeg satt langt foran og etter talen fikk Pedersen ulike kunnskapsord om ulike sykdommer. Plutselig nevnte han ”hjerteflimmer”, og jeg kjente med en gang at noe skjedde med hjertet. Jeg sa til hun som satt ved siden av meg:

– Nå skjedde det noe med hjertet mitt!

Etter helbredelsesmøtet har livet blitt forandret. Nå går han turer, jobber og står på, men uten å kjenne noe til flimmeret. Betablokkene har han også sluttet med og hjertet slår fint.

– Jeg har fått et normalt liv tilbake slik jeg hadde det før. Nå kan jeg endelig være Svein igjen.
Man må aldri gi opp. Så lenge det er liv er det håp. Det har jeg fått erfare selv på mange områder. Og om du ønsker å bli frelst, så ikke vent. I dag er frelsens dag!

Vis mer