20 søkte frelse på Bildøy

Søndag 18. juni avsluttet Svein-Magne Pedersen Norge IDAGs Generalforsamling med et forrykende helbredelsesmøte. Rundt 20 personer søkte frelse og flere vitnet om at Gud rørte ved deres helse.

Stemningen var god da Svein-Magne Pedersen gjestet NorgeIDAGs Generalforsamling for ellevte gang på rad. Helt siden 2006 har evangelisten prekt på avslutningsmøtet under avisens sommerstevne som arrangeres på Bildøy Bibelskole på Sotra. Mange hadde kommet for å høre Pedersen tale og for å få forbønn. Over en time før møtet hadd

e flere møtt opp for å sikre seg en tidlig plass i forbønnskøen.

I begynnelsen av møtet fikk de fremmøte høre vitnesbyrd fra folk om hva Jesus hadde gjort for dem etter forbønn av Pedersen.

– Jeg har blitt helbredet for diabetes, sa en mann fra Oslo.

– Jeg hadde hjerteplager, men på sykehuset var alt i orden, fortalte en annen. Folk klappet av begeistring da de hørte de flotte vitnesbyrdene.

Pedersen talte frimodig fra Guds Ord, og på slutten forkynte han evangeliet til frelse.

– Hvor er du som vil bli frelst? spurte Pedersen utfordrende. En etter en løftet hånda i været for å gi seg til kjenne at de søkte frelse. Til slutt kunne man telle nærmere tjue hender. Flere av dem kom frem og registrerte navn og adresse for videre oppfølgning.

Møtet begynte klokken 17.00 på ettermiddagen og etter et par timer begynte Pedersen å be for syke. Han brukte god tid og alle som ventet tålmodig, fikk personlig håndspåleggelse. Flere ble berørt av Guds legende kraft. Forbønnen varte utover kvelden og natten. Etter elleve timer gikk de siste hjem. Da viste klokken fire på morgenen.

Avlyste Afrika-tur

Blant de siste i forbønnskøen satt Aurelia Matland (54) fra Burundi. I løpet av de siste to årene hadde hun vrikket foten tre ganger, noe som gjorde svært vondt. En periode måtte hun gå på krykker og bruke støttebandasje.

I desember fikk hun også plager med skulderen. Hun klarte nesten ikke løfte armen på grunn av smerter.

– Jeg hadde tre behandlinger hos osteopat, en behandling hos naprapat og rundt fem behandlinger hos fysioterapeut, men det hjalp ikke. Armen hindret meg i hverdagen, blant annet å kjøre bil. Det var vondt å bruke giret og jeg tok derfor bussen. På lang sikt vurderte jeg å kjøpe ny bil med automatgir.

I sin frustrasjon begynte hun å planlegge en tur til Afrika for å få forbønn for foten og armen. Hun visste at det var mange som ba for syke der og ofte ble folk lett helbredet.

– Jeg hadde ikke så mye tro på å få hjelp i Norge, forteller hun. Tirsdag før møtet på Bildøy satt hun derfor hjemme og søkte Gud.

Hun bestemte seg da for å reise til Afrika, men det skulle vise seg at Gud hadde andre planer.

– Jeg gikk og la meg, men da jeg våknet klokken fem på morgenen hørte jeg en tydelig stemme som sa: ”Magne-Pedersen”. Jeg oppfattet ikke navnet helt, og trodde jeg hørte ”Magne-Pettersen”.

Jeg visste det var en helbredelsespredikant med et liknende navn, men mannen min fortalte at evangelisten het Svein-Magne Pedersen.

Da Aurelia fant ut at Pedersen skulle komme til Bildøy, bestemte hun seg for å dra. Under møtet sa hun til Gud at hun ønsket en bekreftelse på at Gud ville røre ved henne. Litt senere i ettermøtet sa Pedersen plutselig:

– Gud viser meg at det er noen som har en ankel som er vrikket flere ganger.

Aurelia skjønte da at det var snakk om henne og at dette var en hilsen fra Gud. Da det ble hennes tur til forbønn, forsvant plagene i foten og skulderen. Nå kunne hun løfte armen uten problemer.

– Jeg er så fornøyd og takknemlig til Gud. Nå trenger jeg ikke dra til Afrika! Han viste meg at Gud også er stor i Norge, sier hun på telefon noen dager etter møtet.

Plager i føttene

Utover kvelden fikk flere oppleve Guds berøring. En mann fra Bergen hadde i lengre tid slitt med en vond fot, men noen dager etter forbønnen kunne kona fortelle at de hadde vært på en lang fjelltur. En eldre kvinne kunne fortelle de at tette tårekanalene hun hadde slitt med en tid åpnet seg opp etter forbønnen. Flere av de fremmøtte fikk også god hørsel.

En annen som strålte av glede etter møtet var Jon Eirik Totland fra Bergen. Han var en av medarbeiderne under årets stevne. Blant annet hadde han ansvaret for å kjøre alle gjestetalerne til og fra flyplassen, deriblant Svein-Magne Pedersen. Jon Eirik måtte derfor vente tålmodig til sistemann i forbønnskøen hadde gått ut døren klokken fire på natten, siden han skulle kjøre Pedersen til hotellet. I løpet av natten benyttet han selv anledningen til å få forbønn.

Jon Erik hadde hatt mange plager med beina gjennom livet. En rekke operasjoner var utført.

– Jeg har hatt så mange operasjoner at jeg har kommet ut av tellinga. Pedersen ba to ganger for meg. Jeg kjente en varme, og ble voldsomt berørt av Guds kraft. Plutselig forsvant smertene i beina. Det var fantastisk!

Da vi ringer ham syv uker etter møtet på Bildøy, er han like glad.

– Jeg har ikke vært i nærheten av de plagene jeg hadde før. Før fikk jeg vondt når jeg var i litt aktivitet, og jeg måtte ofte ta pauser. Nå er jeg god.

Kreftfri

Harald Larsen fra Fjell hadde vært deltager på Bildøy de siste årene. På møtet vitnet han om hvordan Jesus helbredet ham fra kreft i blæra etter forbønn under fjorårets konferanse i 2016.

– I lang tid hadde jeg følt at det var noe som ikke stemte i kroppen. Jeg hadde hyppige toalettbesøk og bestemte meg for å oppsøke legen. Etter noen undersøkelser fikk jeg vite at jeg hadde fått kreft i blæra.

Harald fikk flere medisiner, men de hjalp lite og gjorde ham heller dårligere.

– Bivirkningene av medisinene var fryktelige. De var noe av det verste jeg har opplevd. Kreften forsvant heller ikke. Under fjorårets stevne fikk jeg forbønn av Pedersen. Jeg kjente en varme i kroppen da han ba.

Fjorten dager etter var Harald til ny kontroll. Da viste både prøver og bilder at kreften var borte.

– Legen ble overrasket. Jeg nevnte at jeg hadde fått forbønn, men han tvilte på helbredelse. Men prøvene viste at kreften var borte, så han kunne ikke nekte for at noe hadde skjedd!

BØNNHØRT: Aurelia Matland (54) hadde de siste årene slitt med foten og store plager i skulderen. Hun ønsket å dra til Afrika for å få forbønn, men Gud så hennes behov og gjorde skulderen god på Bildøy.
Vis mer