19 søkte frelse hos Norge I DAG

– Jeg har fått et helt annet liv, sier Vala Åkerstrøm, en av de mange som opplevde helbredelse da Svein-Magne Pedersen besøkte Norge IDAGs sommerkonferanse. Rundt 19 personer søkte frelse i møtet på Bildøy utenfor Bergen.

Bort imot 300 mennesker møtte opp til møtet der Svein-Magne forkynte og ba for syke søndag 22. juni i 2014, i lokalene til Bildøy Bibelskole. Klokken ble tre på natten før alle hadde fått forbønn, og da hadde møtet vart i ti timer. Allerede før evangelisten var ferdig med talen, kom den første meldingen om en momentan helbredelse.

– Jeg hører mye bedre enn før, sa en begeistret mann på 72 år som avbrøt talen for å fortelle hva som hadde skjedd.

Han holdt begge sine høreapparater i hendene da han kom frem, og han fortalte at han hadde hørt dårlig siden han var 17–18 år gammel.
Da Pedersen innbød til frelse, var det rundt 19 personer som ga til kjenne at de ba frelsesbønnen og tok imot Jesus. Blant dem var både førstegangs-frelste og noen som kom tilbake til troen.

– Jeg har vært en kristen tidligere, men trengte å komme tilbake til Jesus, fortalte Athena Moe (37) fra Loddefjord, som var en av de 19 som søkte frelse.

Kunnskapsord
Etterpå forklarte Pedersen at Gud minnet ham om en rekke konkrete sykdommer og plager som han skulle be for, og han holdt på lenge med å be for hver og en som ble truffet av beskrivelsene i åpenbaringene han delte.

– Her er en som har problemer med lungene, særlig den venstre, og som har fått problemene etter å ha røyket mye i mange år, sa han.

Vala Åkerstrøm (57) fra Hokksund var ute en tur da Svein-Magne sa dette, men venninnen hennes, som satt i salen, forsto at dette gjaldt Vala. Da Vala kom inn igjen, fikk hun høre om hva Svein-Magne hadde sagt, og gikk frem for å bli bedt for. Vala forteller at hun var storrøyker i 42 år, inntil hun sluttet for godt 8. januar i år.

– Jeg røyket for 5.000 kroner i måneden, forteller hun.

Astma forsvant
Hun var sterkt plaget med astma, og kunne aldri trekke pusten uten at halsen surklet og lungene ga motstand.

– Det kjentes ut som om jeg hadde en parykk innvendig i den venstre lungen når jeg pustet, sier hun.

– Nå kjenner jeg at lungene blir renset opp, fortalte hun mens Svein-Magne ba.

Etterpå pustet hun lett for første gang på lenge, og da vi møtte henne igjen ved frokostbordet på Bildøy morgenen etter, kunne hun fortelle at hun fortsatt ikke hadde så mye som hostet en eneste gang siden forbønnen.

– Slipper å tenke på sykdom
Slik har det fortsatt også etter møtehelgen, kan hun fortelle på telefon senere på sommeren. Da hadde hun vært hos legen, som etter å ha undersøkt henne uttalte følgende:

– Nå er jo den venstre lungen din i bedre form enn den høyre!

– Dette har gått over all forventning. Jeg har fått et helt annet liv. Nå kan jeg gå lange turer uten problemer, og trekke pusten fritt. Før ble jeg hele tiden minnet om at jeg hadde en sykdom, fordi det kjentes hver gang jeg trakk pusten. Nå slipper jeg å tenke på sykdom, sier hun.

FULL SAL: Om lag 300 mennesker kom på helbredelsesmøtet.

Helbredet for slitasje
Ekteparet Kurt Paulsen (79) og Ingeborg Aadnøy (68) fra Askøy ble begge helbredet i det samme møtet – han i nakken og den venstre skulderen, og hun for slitasje i høyre kne og høyre skulder. Den høyre skulderen hennes var tidligere operert for slitasje, men hadde blitt dårlig igjen den siste tiden, og legen snakket om muligheten for ny operasjon. Det høyre kneet hadde vært rammet av slitasje i 17 år, og legen hadde gitt henne åpen mulighet for å bli henvist til operasjon når hun selv ønsket det.

– Jeg vil ikke ha flere operasjoner. Vi må dra på møtet med Svein-Magne Pedersen når han skal til Bildøy, sa hun til mannen sin.

Og slik ble det. Da Svein-Magne ba for henne, forsvant smerten i kneet momentant, og hun sprang rundt på gulvet slik hun ikke hadde kunnet på lenge. Skulderen ble også god igjen.

– Nå går jeg i trapper og gjør husarbeid uten problemer, forteller hun.

Den pensjonerte omsorgsarbeideren har også tatt på seg vakter på arbeid på sykehjem, og tunge løft har gått knirkefritt etter at den høyre skulderen kom i stand igjen.

Kurt ble også helbredet
– Jeg skulle egentlig bare følge kona mi, men så ble vi begge helbredet, sier Kurt.

Han hadde hatt problemer med smerter i nakken og den høyre skulderen i et års tid.

– Det gjorde veldig vondt når jeg løftet med den høyre armen, forteller han.

Svein-Magne ba en felles bønn for alle i salen som hadde problemer i nakken og skuldrene.

– Da han ba, kjente jeg at dette gjaldt meg, og smertene forsvant, sier Kurt.

Helbredelser utover natten
Utover kvelden og natten ga omtrent 20 mennesker til kjenne at plager hadde forsvunnet momentant i møtet. Folk meldte om helbredelser i knær, skuldre, nakke, rygg og hofter. En kvinne som aldri hadde hatt luktesans kunne fortelle at hun for første gang kunne kjenne duften av parfyme da hun testet nesen etter å ha fått forbønn.

Svein-Magne Pedersen har i en årrekke holdt avslutningsmøtet på Norge IDAGs konferanse på Bildøy, og han har mange ganger besøkt Bergensområdet. Frode Andersen fra styret i Norge IDAG innledet møtet med å fortelle om da han var med på å arrangere møter med Pedersen i statskirkemenigheten i Loddefjord i 2005.

– Loddefjord ble snudd opp ned. 110 ble frelst, og forut for møtet var det stor debatt om helbredelse på TV2-programmet «Holmgang», fortalte han.

– Sykdom er en fiende
Svein-Magne Pedersen hadde med seg til møtet sin nye bok, som kom fra trykkeriet denne måneden: Kampskriftet De tause skrikene, som handler om den norske abortloven.

– Jeg har kjent at jeg måtte skrive denne boken. Men jeg er ikke ute etter å ta kvinner som har begått en feil og få dem til å føle seg fordømt. Det finnes tilgivelse og gjenopprettelse for alt. Boken handler om abortloven som har gjort at 613.000 norske barn ikke har blitt født mellom 1978 og 2013, fortalte han.

I talen sin delte han en rekke historier om mirakler, og han forkynte om at sykdom er en fiende som kom inn i verden ved syndefallet.

– Du må få bort ideen om at Gud vil at du skal være syk, sa han.

– Korset er det største beviset på at Gud vil helbrede alle. Jesaja 53 forteller at der tok Han våre sykdommer på seg, forkynte Pedersen.

Vis mer