15 søkte frelse i Førde

Det var stor glede i Førde da Svein-Magne Pedersen besøkte Førde Pinsemenighet. Mange mennesker fikk et møte med Gud, og 15 personer søkte frelse.

Lørdag 16. september hadde Svein-Magne Pedersen helbredelsesmøte i Førde i Sunnfjord. Rundt 150 personer møtte opp, og mange hadde reist i flere timer for å få med seg møtet. Allerede to timer før møtet startet, begynte folk å komme. Møtet ble arrangert i Førde Kyrkjetun.

Venche Leite og Oddgeir Nygjerde høynet innledningen av møtet med salvet lovsang fra øverste hylle. Pedersen forkynte om at Jesus kom for å helbrede både ånd, sjel og kropp.

– Vi er på helbredelsesmøte og Gud skal røre ved ditt hjerte. Selv om du har bedt tjue, tretti ganger om helbredelse, så er det ny nåde hver dag, for Gud er ikke begrenset!

– Kirken har fått med seg frelsen, men ikke helbredelsen. Vi har hoppet på ett bein i mange år. Derfor ser vi lite helbredelser. Folk i verden er ute etter kraft og ikke teologi. Vi må formidle kraft, liv og kjærlighet!

På slutten av møtet responderte mange at de ønsket å bli frelst. Senere på kvelden tok ytterligere noen i mot Jesus, og totalt søkte rundt 15 personer frelse. Alle navnene ble registrert for videre oppfølging.

Skjev hofte

Svein-Magne Pedersen ba også for de syke utover kvelden, og de siste gikk hjem klokken to på natten. Da hadde møtet vart i elleve timer.

Lena Eide fra Førde hadde i mange år vært plaget av skeive hofter. I 1998 måtte hun operere for å rette dem opp. I 2012 måtte hun gjennom en ny operasjon, men inngrepet var mislykket og lårbenet ble kuttet feil.

– Jeg hadde derfor en knekk i høyrefoten og klarte ikke stå jevnt med bena. Det ene benet var en og en halv centimeter kortere enn det andre. Jeg hadde lært meg til å gå riktig, selv om jeg haltet litt. Feilen gjorde likevel at jeg fikk en del smerter i korsryggen.

Da Pedersen ba for henne, tok han fingrene sine på hoftene. Plutselig ble Lene så ustø at hun holdt på å ramle, men Pedersen holdt henne oppe.

– Etter ett minutt sa han: ”Nå er skjevheten borte”. Det stemte, og i tiden etter har jeg gått normalt. Det er fantastisk!

Hjerte

Magnar Hellesøy (40) fra Fjaler hadde de siste årene slitt med hjertet. Stadig kjente han smerter og stråling nedover armen. Flere ganger hadde han vært hos legen, som ikke kunne hjelpe.

Tidligere på dagen, før møtet i Førde, hadde Magnar vært på en fjelltur med datteren. På veien opp hadde han følt seg i uvanlig dårlig form. Han klarte nesten ikke følge med datteren på ni år.

– Da jeg nådde toppen, fikk jeg plutselig utrolig smerter i hjertet og jeg holdt på å svime av. Jeg ba til Gud og siterte et bibelvers. Etter ti minutter klarte jeg å reise meg, forteller han.

Magnar kom seg likevel ned til slutt. På hjemveien ringte en kamerat og inviterte han med på møtet med Pedersen, noe han takket ja til.

– Da jeg kom på møtet, fikk Pedersen et kunnskapsord om at noen hadde kramper rundt hjertet. Jeg var den eneste som rakk opp hånda. Da Pedersen ba, roet hjertet seg. I tiden etter har jeg ikke vært plaget, sier han takknemlig.

Flere andre opplevde også å få en berøring av Guds kraft. En mann fra Fjaler hadde i fem år gått med en vond tommel. Ekstra ille var det når han skulle gripe rundt ting med hånden. Etter forbønnen ble tommelen god.

En eldre kvinne gikk forundret frem og tilbake foran talerstolen, og hun var svært glad fordi knesmertene forsvant. En annen kvinne fra Førde ble kvitt skulderplagene etter forbønn. Også flere andre fikk erfare Guds legende kraft.

Pedersen kom også med en rekke kunnskapsord til folk i salen. Mange av de fremmøtte fikk både oppmuntringer og trøst fra Herren da Pedersen ba.

Helbredet på Bildøy

Under møtet vitnet flere om at de tidligere hadde blitt helbredet etter forbønn av Pedersen. Karl Johan Garvik fra Atløy i Askvoll kommune fortalte at han hadde blitt helbredet for anginaplager for noen år siden. I over tre år gikk han med smerter i hjertet som stadig ble verre.

– Jeg fikk krampeanfall flere ganger i uken, der jeg ble tungpustet og fikk smerter. Det var så vondt at jeg nesten ikke klarte å stå på beina. En gang jeg var på sjøen, ble jeg så dårlig at jeg nesten kollapset. Anfallet varte lenge, og da jeg kom i land, ble jeg sendt til Førde sykehus. Legen sa det var angina og jeg fikk en hel del medisiner. I tillegg fikk jeg time ved Haukeland sykehus i Bergen for videre undersøkelser. Testene var svært dårlige.

En tid senere hadde Svein-Magne Pedersen helbredelsesmøte på Bildøy og Norge IDAGs Generalforsamling. Møtet gikk direkte på tv på Visjon Norge, og Karl Johan satt hjemme og så på. Da Pedersen ba en fellesbønn for alle, ble Karl Johan med i bønnen.

– Plutselig kjente jeg en kraftig reaksjon i brystet, og jeg sa til kona at jeg trodde noe skjedde. I samme øyeblikk sa Pedersen: – Det er noen som blir helbredet for angina pectoris nå, men du er ikke her på møtet!

I årene etter har Karl Johan ikke vært plaget med hjertet. Kort tid etter helbredelsen var han på Haukeland sykehus. De gikk inn og undersøkte hjertet, men fant ingen feil.

– Nylig var jeg på ny hjertekontroll og alt var fint. Det var et stort under, sier Karl Johan glad.

Fra helbredelse til møte

Førde er den største byen i Sogn og Fjordane med 13.000 innbyggere og ligger i vakre omgivelser, omkledd med fjell og Jølstraelva rennende igjennom. Pedersen hadde besøkt byen to ganger tidligere. Forrige gang var i april 2001, der møtet ble holdt i Førde kyrkje og 25 personer søkte frelse. Pedersen besøkte også Førde rundt 1995.

Bakgrunnen for møtet startet allerede i april i 2015. Kjell Arne Hove fra Naustdal, som er med i ledelsen i Førde Pinsemenighet, besøkte da Stadlandet der Svein-Magne Pedersen hadde helbredelsesmøte. Han hadde i over 15 år gått med slitasje i kneet.

– Jeg hadde vondt hver dag, spesielt på natten. Det skyldtes nok mye jobbing på knærne på harde gulv. Den siste tiden hadde jeg også gått med en stor synlig utposning utenfor kneet. Under møtet fikk jeg forbønn. Det skjedde ikke noe den kvelden, men to dager etter var utposningen borte og alle smerter forsvunnet.

Kona til Kjell Arne, Anne-Merete, var på den tiden ikke frelst. Det skjedde først under Svein-Magne Pedersens møte på Norge IDAGs Generalforsamling noen måneder senere.

– Selv om mannen min har vært frelst i flere år, og ble helbredet i april i 2015, var jeg litt skeptisk. På Bildøy i juni i 2015 tok jeg likevel den endelig beslutningen, og det har jeg ikke angret på.

– Når man ser Guds kraft i aksjon, blir en inspirert. Min mor anbefalte meg å ta kontakt med Pedersen. Hun døde tidligere i år, men vi fulgte hennes råd. Møtet i kveld har vært helt fantastisk. Femten frelste er stort og slett ikke vanlig i Førde. Mange har også opplevd Gud på andre områder, sier Kjell Arne glad.

Nytt bygg

Førde Pinsemenighet ble startet i 1948 med husgrupper, før de fikk sitt eget bygg i 1950. I dag er de rundt 40 medlemmer. Nå satser de på å få et nytt lokale i sentrum, og medlemmene har allerede startet kronerullingen.

– Vi har fått tilgang på en tomt og fått kontakt med en utbygger. Målet er å bygge et lokale som er en del av et større bygg, der andre etasje består av flere leiligheter. Vi håper å starte byggingen i løpet av neste år, sier Aslaug Gudrun Aase som er leder i menigheten.

– Det var et flott møte med Svein-Magne Pedersen. Vi gleder oss stort over alle de frelste og ser positivt fremover, avslutter hun.

GLADE: Kjell Arne Hove og Anne-Merete Sandvik fra Førde Pinsemenighet sto i spissen for arrangementet. – Det er helt fantastisk at 15 personer søkte frelse, sier de glade.
Vis mer