Seks leger hadde gitt opp Tores skulder: – Nå skuffer jeg snø som aldri før!

I tre år gikk Tore Kristoffersen (71) med en skulder som var ubrukelig og som seks leger hadde gitt opp. Den venstre armen var nesten lam. I tillegg hadde han brudd i ryggen og smerter i hofta. I desember i 2017 ringte han forbønnstelefonen og Gud gav ham en julegave på forskudd.

– Velkommen til Røros, sier Tore Kristoffersen da vi ankommer huset oppe i Bersvendsåsen med utsikt over deler av bergstaden Røros. Hvitkledde fjell og daler møter oss. Temperaturen viser bare to minus, i bygda som er kjent for sitt kalde vintervær.

– Det offisielle rekorden er på 50,4 grader, men det er målt kaldere. Hos meg var det 48 minusgrader for noen år tilbake, sier Tore.

Akkurat nå er det desember og julestemning i Røros. Tore Kristoffersen kan glede seg over å ha fått en stor julegave på forskudd dette året.

– Jeg har fått helsa tilbake. For bare noen uker siden gikk jeg med krykker og hadde mange plager, men nå er jeg frisk, sier han glad.

Det er også årsaken til at Legedom har reist over 700 kilometer fra Vennesla for å høre det flotte vitnesbyrd til 71-åringen som både har vært kokk, kjøpmann og tidligere Frp-formann i kommunen.

Knust skulder

Historien til Tore startet i påsken i 2014 da han var ute på skitur med barnebarna sine. I løpet av turen ville han imponere med sine skiferdigheter, og Tore satte av gårde i stor fart.

– Plutselig var det slutt på snøen, jeg møtte en grusvei og falt fremover. Jeg ramlet over ende og ødela både skulderen, ryggen og hofta på venstre side.

Heldigvis kom en snøscooter kjørende og Tore ble derfor fraktet ned til legevakten og senere med bil til Tynset sykehus.

– Røntgenbildene viste at skulderen var knust og ute av ledd, og det var så komplisert at legene ikke visste hva de skulle gjøre. Hele ni timer brukte de for å få den ordentlig på plass. Jeg hadde store smerter og fikk morfin, men da de trakk skulderen på plass, besvimte jeg av smertene, forteller han.

Legene sa at det var lite å gjøre med skulderen. Det eneste rådet var å forsøke å trene den opp, men det hjalp lite. I alt seks ulike leger sa at det ikke var noen muligheter for at armen ville fungere igjen.

– Armen var nærmest ubrukelig. Jeg kunne bare løfte den opp til magen og måtte derfor ha hjelp til flere ting som for eksempel å ta på meg jakke. Når jeg tok på meg buksa, måtte jeg sitte på knærne. Det var også vondt å ligge på venstre side i sengen. På denne tiden jobbet jeg med å reise rundt og demonstrere varer for ulike butikker på Sør-og Østlandet. Dette måtte jeg nå slutte med.

Brudd i rygg og hofte

I tillegg til den ødelagte skulderen fikk også Tore to brudd i ryggen. Han hadde også ett brudd fra en tidligere skade, og med tre brudd, ble ikke kroppen noe bedre. Ryggen var vond og stiv, og han kunne ikke bøye seg for mye.

Det ublide fallet på ski førte også til brudd på bekkenbeinet til Tore.

– Smertene var store, og etter tre år med plager, måtte jeg til slutt operere i november i 2017. Etter operasjonen måtte jeg gå med krykker som jeg så skiftet ut med gå-staver.

Frisk

Tore Kristoffersen hadde tidligere vært i kontakt med Svein-Magne Pedersen og blitt helbredet (se lengre ned i artikkelen). Nå vurderte han å ta kontakt igjen.

– Det er fælt en må ringe og tigge om hjelp igjen, sa han til kona, men hun mente bestemt at han burde ringe til Pedersen på ny. Da Pedersen ba for ham (1. desember i 2017), kjente han litt prikking i kroppen.

En time senere var Svein-Magne Pedersen ferdig på jobb. Han var i en butikk i Vennesla for å handle med sin kone da telefonen ringte. I andre enden var det en glad og lykkelig mann fra Røros.

– Det er fantastisk! Nå kan jeg svinge armen min rundt som et pariserhjul. Den fungerer helt normalt uten plager. I tillegg er ryggen og hofta blitt god, ropte en lykkelig og helbredet Tore.

Positive reaksjoner

I tiden etter har Tore testet ut kroppen og den fungerer bra. Da kona fikk se hva som hadde skjedd, utbrøt hun overrasket:

– Er det virkelig sant!

Flere har sperret opp øynene når de har sett Tore gå normalt og med en arm som fungerer. Noen har selv ønsket å ta kontakt med Svein-Magne Pedersen for sine plager.

Flere bekjente i byen har fått høre Tores historie. De kan ikke nekte for miraklet, for de kan selv se hva som har skjedd.

– I tiden etter har jeg heller ikke brukt krykkene og ryggen er god. Nå er jeg selvhjulpen og er ikke avhengig av kona noe mer. Jeg måker snø uten problemer, men kona har likevel gitt meg forbud mot å gå på ski, sier han og ler.

– Jeg er så takknemlig for Svein-Magne Pedersens bønner. Han har kontakt med Gud.

Nakkeplager

Tore Kristoffersen har også tidligere opplevd å bli helbredet. I 1989 var han uheldig å få et 200 kilos tak i hodet, noe som ble starten på mange år med smerter og problemer.

– Jeg kunne nesten ikke vri på nakken. En nevrolog konstaterte brudd på ryggen og whiplash.

I 13 år gikk han døgnet rundt med smerter, og han sov aldri en hel natt uten å våkne. For en som aldri hadde vært borte en dag fra jobb, var dette en vanskelig situasjon. Til slutt måtte han også gi opp bedriften.

– Jeg fikk så mange skader, at hadde jeg vært husdyr, skulle jeg ha vært avlivet for lenge siden, sier Tore humoristisk.

TV-bønn

I 2002 gikk tv-programmet Holmgang på TV 2 der Svein-Magne Pedersen deltok. Pedersen sa at folk kunne legge hånda på fjernsynet da han ba.

– Jeg kjente ikke til Pedersen den gangen, men tenkte at dette skal jeg prøve. Hadde kona vært hjemme, hadde jeg aldri våget å gjøre det, sier Tore.

Den natta sov han uavbrutt helt til morgenen. Da han våknet, var smertene borte, og han kunne snu på nakken i alle retninger. Tore dro så til legen som ble meget overrasket.

– Det er mye mellom himmel og jord som vi ikke forstår. Hva dette er forstår ikke jeg.

– Kiropraktoren min har røntgenbilder før og etter dette skjedde, så mirakelet kan også dokumenteres.

I oktober 2005 var Tore også gjest i Holmgang på TV 2 der Svein-Magne Pedersen deltok. Programleder var Oddvar Stenstrøm. Der vitnet Tore om sitt mirakel til hele Norges befolkning.

– Nå har jeg enda flere helbredelser å fortelle om. Jeg kan ikke nekte for at det er sant. Takk til Svein-Magne Pedersen for all forbønn.

Etter at Legedom publiserte artikkelen med Tore Kristoffersen, skrev lokalavisa, Arbeidets Rett, om hans helbredelse. Artikkelen er tilgjengelig på deres nettside (09.02.2008), men du må betale for å få tilgang til den.

Arbeidets Rett

Vis mer
Back to top button