Unni hadde magesmerter i 20 år: – Nå kan jeg endelig spise normalt

Denne artikkelen er hentet fra vårt Magasin - Bladet Legedom

Unni Daljord (65) fra Tromsdalen hadde magesmerter i nesten 20 år. Legene ga henne medisiner, men magen ble ikke god. Da hun ringte Svein-Magne Pedersen i slutten av 2017, endret situasjonen seg med en gang.

På slutten av 1990-tallet begynte Unni Daljord å få smerter i magen. Etter hvert kontaktet hun legen, men han fant ikke ut av problemet med det første. Etter som årene gikk, ble smertene stadig verre.

– Magesmertene kunne komme plutselig og vare hver eneste dag i en måned. Så kunne magen være god en liten stund, men smertene kom stadig tilbake. Jeg var ofte kvalm, spesielt om natten, noe som førte til mange våkenetter.

Etter som tiden gikk var Unni til flere utredninger hos leger og spesialister. Til slutt mente de at hun hadde en betent mage og en form for magekatarr. Hun fikk medisiner for å forebygge magesår.

Tålte ikke mat

Mageproblemene kom ofte i forbindelse med måltider. I perioder tålte hun svært lite mat.

– Jeg prøvde å teste ut ulike matsorter og ingredienser, blant annet tålte jeg ikke stekt fisk, spesielt torsk. Heller ikke frukt og sukker. Derfor ble det lite sjokolade og andre godterier.

I enkelte perioder kunne hun bli dårlig av brød. Til tider kunne også vann gjøre at magen slo seg vrang og Unni ble kvalm. Unni testet seg også for glutenallergi, men blodprøvene hos legen viste ingen tegn til det.

– Det var veldig frustrerende. I perioder førte nesten hvert eneste måltid til magesmerter, noe som gjorde hverdagen slitsom. Jeg jobbet i kommunen og rusomsorgen, og det var ikke greit med magesmerter. Magen gjorde at jeg ikke orket å gå ut blant folk så mye.

Ny mage

I midten av desember i 2017 var Unni så lei av mageproblemene. Hun bestemte seg for å ringe til Svein-Magne Pedersen.

– En dag toppet det seg for meg, og jeg sa til meg selv, at nå er det på tide å prøve noe annet enn bare medisiner. Jeg ringte derfor til Svein-Magne Pedersen og han ba for magen min.

Dagen etter følte Unni seg i bedre form. I tiden etter ble hun ikke dårlig av mat og magen forble god.

– Nå har det gått noen måneder og jeg har hverken vært kvalm eller hatt magesmerter. Det har ikke vært vanlig tidligere. Jeg har testet ut ulike matsorter, som jeg tidligere har reagert negativt på. Hver gang blir jeg like overrasket over at magen ikke blir vond. Gud har fjernet mageplagene etter mange år med smerter, sier hun glad.

Vi legger ikke ut alle vitnesbyrd eller artikler på internett, men du kan enkelt få tilsendt Bladet Legedom hjem til din postkasse 12 ganger i året, og få med deg alle fremtidige vitnesbyrd:
Ja takk, jeg vil motta Bladet Legedom i min postkasse
Tags
Vis mer