Tommy hadde magesmerter i fire år: – Nå kan jeg spise og drikke hva jeg vil

Denne artikkelen er hentet fra vårt Magasin - Bladet Legedom

I fire år gikk Tommy Valkeinen (42) fra Rånåsfoss med daglig magesmerter, men legen fant ikke ut av problemet. I 2014 besøkte han Mirakellørdag og fikk forbønn, og Gud helbredet ham.

Rundt 2010 opplevde Tommy Valkeinen (42) fra Rånåsfoss i Sørum kommune å få smerter i magen. Plagene ble verre med tiden, og Tommy oppsøkte etter hvert lege.

– Legen tok ulike tester, og førte blant annet et rør ned i magen min. Han fant ikke noe som tydet på at jeg hadde allergi som for eksempel cøliaki. Legen mente derfor det var snakk om urolig mage, muligens på grunn av stress.

Tommy opplevde at magen ble spesielt urolig når han spiste melkeprodukter. Han prøvde derfor å kuttet ned på dette, og ble litt bedre, men etter hvert kom plagene forsterket tilbake. Han prøvde også soyamelk, men heller ikke det hjalp. Det var derfor vanskelig å avgjøre om han hadde melkeallergi.

– Jeg hadde smerter hver dag. Det kunne sammenlignes med luftsmerter, men bare mer intense. Jeg lærte etter hvert å leve med plagene, men det ble selvfølgelig mye fokus på magen hele tiden.

Tro og tvil
Tommy hadde selv vært en troende i mange år og trodde derfor på helbredelse. Kona hans hadde i flere år abonnert på bladet Legedom til Misjonen Jesus Leger og Svein-Magne Pedersen. En dag så de en annonse om Mirakellørdag som skulle arrangeres i Vennesla. Den 8. mars i 2014 reiste derfor ekteparet sørover.

– Vi bestemte oss for å ta turen for å se hva Herren ville gjøre. Det var et fint møte, og vi kjente Guds nærvær, sier Tommy.

Det ble likevel lenge å vente og først like før midnatt ble det deres tur for forbønn. Da Svein-Magne Pedersen ba for kona, følte plutselig Tommy at han ikke hadde noe tro.En rekke tvilstanker dukket opp.

– Jeg følte meg desperat, men plutselig kom et bibelvers til meg: «..for det gikk en kraft ut fra Ham og helbredet alle». LUK 6:19

– Jeg tror Gud ville minne meg om at det er ikke meg, men Gud som helbreder. Det ble til en forløsning for meg, og jeg kjente troen vokse.

Smertefri
Da Svein-Magne Pedersen la hendene på Tommy, kjente han varme strømme inn i kroppen. Likevel visste han ikke om noe skjedde med magen. Først da han kom hjem, ville han teste ut magen, og han spiste derfor en rekke melkeprodukter. Til sin store glede fikk han ingen smerter, og Tommy skjønte at Gud hadde helbredet ham.

– Etter en tid kjente jeg likevel antydning til smerter i magen. Jeg visste at man kan oppleve «prøvelser» etter en helbredelse, og jeg bestemte meg derfor for å stå i mot sykdommen i Jesu navn. Jeg minnet sykdommen om at jeg var helbredet, og siterte Guds ord om at «ved Hans sår har vi fått legedom». Da slapp smertene, og siden har jeg vært helt fin i magen.

– Det var en herlig opplevelse, og jeg har anbefalt flere å ta kontakt med Svein-Magne Pedersen for å få forbønn.

Vi legger ikke ut alle vitnesbyrd eller artikler på internett, men du kan enkelt få tilsendt Bladet Legedom hjem til din postkasse 12 ganger i året, og få med deg alle fremtidige vitnesbyrd:
Ja takk, jeg vil motta Bladet Legedom i min postkasse
Tags
Vis mer