Terjes hudmareritt over etter 15 år!

Denne artikkelen er hentet fra vårt Magasin - Bladet Legedom

I 15 år led Terje Lorentzen (73) fra Oslo av psoriasis. Tre ganger i uken måtte han gjennom lysbehandling, og huden hadde store sår og blødde. I år 2000 var endelig hudmarerittet over da Terje fikk forbønn under et helbredelsesmøte i Oslo.

En time sør for Oslo ligger sommerparadiset til Terje og Inger Lorentzen. Det røde sommerhuset ligger på Saltnes i Råde kommune i Østfold, rundt 100 meter fra strandkanten. Strålende solskinn møter oss denne maidagen, og duften av nystekte vafler fyller atmosfæren rundt den lille perla ved Oslofjorden.

– Her koser vi oss og slapper av store deler av sommeren. I sjøen kan det bli over 20 grader. Kona bader oftere enn meg, men jeg har ikke badet ennå i år, sier han og ler.

Blod i skoene

Legedom har tatt turen fra Vennesla, på jakt etter enda et vitnesbyrd om hva Jesus har gjort i et menneskes liv. Historien til Terje begynte på 1980-tallet da han opplevde å få utslett på kroppen. Tilstanden ble stadig verre, og til slutt oppsøkte han lege som konkluderte med at han hadde fått psoriasis.

– Det finnes ikke noe middel som kan fjerne dette for godt. Vi kan bare lindre plagene, sa legen.

– Huden min så ikke ut. Den flasset, og det lå hudflak over alt hjemme i huset. Når jeg gikk et sted, sprakk huden opp på føttene, og jeg begynte å blø i skoene. Også huden på øyelokkene sprakk, og det rant blod nedover. I tillegg klødde huden så fryktelig at jeg ble helt tussete. Det var helt forferdelig!

Terje forteller at han hver morgen måtte støvsuge sengen, fordi den var full av flass og skjolder etter natten. Klærne måtte stadig skiftes og vaskes.

– Jeg brukte masse kortisonkremer, og det var veldig styrete å komme til over alt på kroppen, spesielt på ryggen. Man ble vant med dette, men det var veldig slitsomt og ekkelt.

Lysbehandlinger

Etter hvert ble han sendt til hudklinikken for lysbehandlinger. Dette måtte han gjøre resten av livet, sa legen. På hudklinikken ble han fast gjest i mange år.

– I begynnelsen varte behandlingene bare noen sekunder. Det var sterke stråler. Etter de første gangene ble jeg solbrent, men da huden ble mer herdet, varte behandlingen opp til ti minutter. Tre ganger i uken i flere år fikk jeg slik lysbehandling.

Forbønn

Den 25. november i 2000 skulle evangelist Svein-Magne Pedersen ha helbredelsesmøte i Salemkirken i Oslo. Da hadde Terje slitt med hudplagene i 15 år. Det var en dame han kjente som tipset ham om møtet. Det var mye folk som møtte opp, og forbønnen tok tid. Terje ble svært imponert over utholdenheten til Pedersen.
– Da det endelig ble min tur, kjente jeg ikke noe spesielt, men det rare var at fra den dagen forsvant psoriasisen.

Jeg var aldri mer til lysbehandling, og jeg som hadde vært fast gjest på klinikken flere ganger i uken i mange år. Det var helt fantastisk! Gud er god!

Mange av Terjes venner ble svært forundret over det som hadde skjedd. Terje forteller at også legen ble svært overasket.

– Han forsto ikke hvordan det kunne være mulig at psoriasisen bare skulle forsvinne. Da jeg nevnte at jeg hadde fått forbønn, svarte han: ”Det skjer jo mye rart i naturen.” Han var likevel enig i at det var litt merkelig at dette skulle skje akkurat etter forbønnen. Jeg vet i hvert fall at det var Jesus som helbredet meg.

I dag har det gått 18 år siden helbredelsen fant sted, og Terje nyter livet uten de grusomme hudplagene.

– Ikke gi opp håpet. Han som helbredet meg i 2000 er den samme i dag og til evig tid.
Han elsker alle med en sann kjærlighet. Hvis du kommer til Jesus, får du hjelp. Det er ikke alltid du ser det med en gang, men han gjør det i sin tid, som er den riktige tiden.

NYTER LIVET: Inger og Terje Lorentzen nyter livet sammen på feriehuset på Saltnes i Østfold.
Begge har en sterk tro på Jesus, og tviler ikke på at forbønn fungerer.
Vi legger ikke ut alle vitnesbyrd eller artikler på internett, men du kan enkelt få tilsendt Bladet Legedom hjem til din postkasse 12 ganger i året, og få med deg alle fremtidige vitnesbyrd:
Ja takk, jeg vil motta Bladet Legedom i min postkasse
Tags
Vis mer