Nevrologen: – Dette skal være umulig!

Denne artikkelen er hentet fra vårt Magasin - Bladet Legedom

Da den ene halsarterien til Kirsten Frantzen ble 75 prosent tett, var operasjon eneste utvei. Hun ringte derfor til Svein-Magne Pedersen og fikk forbønn. Ved neste kontroll var arterien helt åpen.

I begynnelsen av 2000-tallet begynte Kirsten Frantzen fra Kasfjord i Harstad å merke ubehag når hun gikk på tur i fjellet.

– Hver gang jeg anstrengte meg, dunket det kraftig i tinningen, og det var veldig ubehagelig. Symptomene ble også kraftigere etter som tiden gikk.

I 2004 oppsøkte hun en nevrolog som sendte henne til MR-undersøkelse og senere ultralyd. Resultatet viste at halsarterien på venstre side var femti prosent tett. Legen sa at dersom tilstanden ble verre, kunne operasjon være nødvendig, hvis ikke var dette noe hun måtte leve med. Kirsten fikk likevel blodfortynnende tabletter for å dempe plagene noe.

Ble verre
– Problemet var at situasjonen ble verre. Hver gang jeg gikk opp trappa i huset, kjente jeg det dunket i hodet. Også når jeg la meg i senga, smalt det i bakhodet. I 2006 var hele 75 prosent av arterien tett, noe som var alvorlig, sier Kirsten.

Legen mente nå at operasjon var eneste utvei. Hun skulle likevel vente i ett år til. Det var likevel knyttet stor risiko til en slik operasjon. I følge legen var det femti prosent sjanse for at hun kunne dø eller bli hjerneskadet. Kirsten ble selvfølgelig engstelig.

På samme tid fikk hun høre om en dame som hadde blitt helbredet for tette blodårer rundt hjertet ved forbønn av Svein-Magne Pedersen. Det fikk henne til å reagere.

– Jeg tenkte at jeg kunne prøve å ringe. Helbredelse var ikke et ukjent fenomen for meg. Min bestemor hadde selv blitt helbredet for hull i spiserøret for noen år siden. Da jeg ringte forbønnstelefonen, opplevde jeg en veldig god og fin atmosfære i samtalen. Det var en sånn varme og trygghet som jeg nesten bare kan forbinde med min egen far da han levde.

Sjokkert lege
Etter forbønnen tenkte ikke Kirsten noe mer over situasjonen. Ved neste kontroll i 2007 skulle hun likevel få seg et sjokk.

– Da legen begynte å lytte på meg, fikk hun et rart uttrykk i ansiktet. Hun brukte lang tid og kontrollerte også den friske siden av halsen. Jeg tenkte, at nå blir jeg sendt rett til sykehuset i Tromsø for hasteoperasjon.

– Si meg, har du gjort noen drastiske endringer i livsstilen din? spurte legen.

Kirsten svarte at det hadde hun ikke. Legen lurte også på om hun hadde sluttet å røyke, noe hun heller ikke hadde gjort.

– Dette kan jeg ikke forstå, tettheten er borte, og det skal være umulig. Her er blodårene helt fine, sa nevrologen sjokkert. Kirsten ble utrolig glad. På grunn av endringene trengte hun verken operasjon eller å gå til kontroll mer. «Kom tilbake om ti år», sa legen.

I tiden etter har Kirsten vært på en rekke fjellturer, og alle smertene i hodet er forsvunnet. Nå er det gått snart seks år, og blodårene er like fine.

– Det er utrolig det jeg har opplevd. Jeg er ikke i tvil om at det skjedde et mirakel da jeg fikk forbønn, sier Kirsten Frantzen.

Vi legger ikke ut alle vitnesbyrd eller artikler på internett, men du kan enkelt få tilsendt Bladet Legedom hjem til din postkasse 12 ganger i året, og få med deg alle fremtidige vitnesbyrd:
Ja takk, jeg vil motta Bladet Legedom i min postkasse
Tags
Vis mer