Mirakuløst helbredet fra tykktarmbetennelse

Denne artikkelen er hentet fra vårt Magasin - Bladet Legedom

Allerede som 20-åring ble Margit Våtvik syk. Smertene var uutholdelige. Flere ganger besvimte hun. Utallige antibiotikakurer hjalp ikke. Hun var oppgitt av legene. En natt var hun døden nær. På seks dager hadde hun ikke sovet og ikke vært på toalettet. Klokken 02 ringte hun fortvilet MJLs andaktstelefon. Etter å ha blitt bedt for, skjedde mirakelet.

Margit Våtvik er opprinnelig fra Melfjord i Rødøy kommune. Der vokste hun opp sammen med åtte søsken, mor, far og en storfamilie.

– Vi var så heldige å få vokse opp i et kristent hjem. Det var bønn og sang hver dag. Jeg hadde en bestemor som ble 79. Hun sang og ba. Det gjorde også min far. Vi hadde andakt hver kveld, minnes Margit.

Syk under krigen

Men krigsårene skulle bli usedvanlige vanskelig for henne og familien. Helgelandskysten var viktig for alliert etterretning. Den såkalte E-tjenesten var et kampmiddel i okkuperte land og var i aktiv tjeneste for allierte kommandoer. Bare 13 år gammel var Margit etterretningsagent.

– Mange i min familie var etterretningsagenter under krigen. Det var tøffe tider. Mye dårlig mat. Jeg har aldri tålt kjøtt. Det måtte vi spise mye av på gården for å overleve, sier Margit.

Krigskosten var årsak til at hun i ung alder fikk tykktarmbetennelse. Smertene var til tider så forferdelige at den unge jenta besvimte flere ganger.

Oppgitt av legene

– Den gang skjønte verken legene eller vi hva det var. Legene mente det var magesår. Det var først da jeg i en alder av 60 år fikk en ny lege, at diagnosen ble stilt. Da var det for sent å behandle. Betennelsen hadde blitt kronisk, forteller Margit.

Den eneste behandlingen legene hadde å tilby, var antibiotika. Hun har ikke tall på hvor mange kurer hun har hatt.

–Etter én ukes kur, var jeg bra i to uker og så var jeg like elendig, sier hun.

Ektemannens fryktelige død

I 1959 flyttet Margit sammen med mannen Torleif («verdens snilleste mann», som hun sier) til Sandnessjøen. I 2006 mistet hun ham brått og uventet. Det var en voldsom død.

–Han skulle inn og ta røntgen og ligge på sykehuset over natten. Da jeg kom for å hente ham neste morgen klokken 10, lå han der fullstendig neddopet etter å ha fått medisiner han ikke skulle ha.

Hun satt ved siden av sengen hans til han døde. Etter å ha blitt alene, ble magen enda verre.

Mirakuløst helbredet

Det fantes ingen flere kurer for Margit Våtvik. All maten hun spiste, kom opp igjen like etter at hun hadde svelget. I 2008 stoppet fordøyelsen helt opp.

– Det kjentes som «å ha et bål i magen. Jeg hadde ikke sovet på seks dager og heller ikke vært på do på denne tiden. Jeg satt på en stol, føttene var som tømmerstokker, magen var oppblåst. Den hang over stolarmene.

Hun var fortvilet! Hun satt på sengen, tenkte at «nå skal jeg dø». Klokken var 02 på natten da Margit ringte Svein-Magne Pedersens andaktstelefon. Margit tror at hun ble slått over ende av Guds Ånd, for hun minnes ikke at hun la seg.

– Klokken 06.30 våknet jeg. Jeg lå på tvers av sengen. Hadde brillene på. Jeg våknet av at jeg måtte på do. Jeg satt på do, takket og lovpriste Gud. For vi kan be til Gud også der. Vi kan be alle steder, uansett om vi er i kirken eller et annet sted i samfunnet.

Fullstendig frisk

– De første dagene etter forbønnen kom jeg meg litt etter litt. Etter 14 dager var jeg fullstendig frisk.
Hun priser Herren, for nå kan hun spise all den maten hun vil, også søtsaker og godterier.

– Og løk og pepper. Det var en åpenbaring. Siden da har jeg aldri hatt tykktarmbetennelse mer. Jeg har opplevd hvordan Gud bruker Svein-Magne Pedersen. Han er en utvalgt person. Det har jeg erfart. Jeg blir lei meg når jeg leser alt det negative som avisene skriver. Det er kun et bevis på at Norge er blitt et antikristent samfunn, sier Margit Våtvik.

Vi legger ikke ut alle vitnesbyrd eller artikler på internett, men du kan enkelt få tilsendt Bladet Legedom hjem til din postkasse 12 ganger i året, og få med deg alle fremtidige vitnesbyrd:
Ja takk, jeg vil motta Bladet Legedom i min postkasse
Vis mer