Legen på sykehuset: – Her har det skjedd et under!

Denne artikkelen er hentet fra vårt Magasin - Bladet Legedom

I syv år gikk May Elin Storsletten (65) fra Bardu med ødelagt sidesyn, samt dobbeltsyn. Da Svein-Magne Pedersen ba for henne på Ringvassøy i 1994, ble synet normalt. – Her har det skjedd et under, sa legen.

I 1986 ble May Elin Storsletten utsatt for en fallulykke. Fra ti meters høyde falt hun rett i asfalten og skadet store deler av kroppen. Det var et under at hun overlevde.
Etter en lengre periode på sykehuset ble hun endelig sendt hjem. Først en tid senere oppdaget hun at noe var feil med synet.

– En dag skulle min 11 år gamle datter vise meg en tegning hun hadde laget av hele familien. Vi var syv personer, men jeg så mange flere. «Hvem er alle de andre på bildet?» spurte jeg. Da forsto vi alle at noe var galt med synet mitt, sier hun.

Etter kort tid tok hun kontakt med legen. Han fant ut at May Elin hadde alvorlig dobbeltsyn, og at nerven for sidesynet var slitt av.

– Nerver kan vokse sammen, men det gjelder ikke synsnerven. Dette må du leve med, for slik vil det alltid bli, sa han bestemt.

May-Elin prøvde å se litt lyst på situasjonen og sa at kanskje legene en gang i fremtiden ville finne en metode å fikse synet hennes på. Legen bare flirte og sa: – Det er ikke hver dag man møter slike optimistiske pasienter.

Utfordringer
Det dårlige synet gjorde hverdagen vanskelig til tider. Det var ingen briller som kunne hjelpe, og det var også vanskelig å lese. May Elin så godt rett frem, men det ødelagte sidesynet skapte store utfordringer.

– I begynnelsen gikk jeg stadig på folk. Jeg fikk etter hvert en hvit stokk. Det var mest for min egen del, slik at jeg stadig ble minnet om å være mer oppmerksom.

May Elin forteller om en gang hun gikk rett på ei dame som jobbet i en butikk og stablet varer i hyllene. Hun mistet alle eskene i gulvet i sammenstøtet.

– Bruk øynene dine, sa damen surt, men May Elin lot være å fortelle at det nettopp var øynene hun ikke kunne bruke så godt.

Etter hvert mistet hun også sertifikatet, og måtte derfor ta beina fatt. Hun kunne likevel være en «farlig» trafikant.

– Når jeg skulle gå over veien, var jeg nødt til å snu på hodet for å se om alt var klart. Det hendte flere ganger at jeg nesten ble påkjørt, fordi jeg ikke så biler som kom fra siden. Sidesynet var ubrukelig.

– Et under!
En gang i 1994 fikk May Elin høre at Svein-Magne Pedersen ba for syke på et kontor på Ringvassøy i Troms. Hun reiste derfor dit for å få forbønn. Da hun kom inn på kontoret, la Svein-Magne Pedersen hendene på henne og begynte å be.

– Jeg ble så varm i tinningen, og tenkte at det var noe med nervene som hadde med sidesynet å gjøre. Videre la han hånda på bakhodet, og det virket som at noe skjedde. I ettertid er jeg blitt klar over at selve synssentret ligger i bakhodet, sier hun.

I dagene etter syntes May Elin at synet hadde blitt betraktelig bedre. Det virket som alt hadde blitt så lysere. Etter et par måneder syntes hun synet var så godt, at hun ville ta en ny test hos legen. Han gjorde en rekke tester, men ble etter hvert svært forundret.

– Dette stemmer ikke, for bildene viser at sidesynet ditt er bra. Det skal være umulig, sa han. Legen var så overrasket at han måtte tilkalle overlegen slik at også han kunne se på resultatene.

– Hvis dette er tilfelle, må det være et under. Og jeg ser jo selv at det er tilfelle, for vi har resultatene svart på hvitt, var overlegens ord.

Ny bil
For May Elin var dette fantastiske nyheter. Hun spurte så om det var mulig å få tilbake sertifikatet. Fastlegen sa at det var mulig, men at det måtte fylkeslegen avgjøre.

Fjorten dager senere fikk hun innkalling, og testene til fylkeslegen viste det samme. Synet var og ble godt.

– Det er ikke noe problem med ditt syn, sa han bestemt.

Da May Elin kom hjem, ringte hun sin mor for å fortelle den gode nyheten. Moren hadde nemlig alltid vært sterk i troen, og hadde gjennom årene sagt at hun trodde datteren ville få synet igjen en gang. Hun gledet seg derfor over datterens mirakel, og det endte med at moren kjøpte en ny bil til May Elin.

– Siden da har jeg kjørt bil. Jeg tror på at Gud kan gjøre under, og jeg ønsker å vitne om det til andre. Det er godt å vite at vi har en god Gud.

Vi legger ikke ut alle vitnesbyrd eller artikler på internett, men du kan enkelt få tilsendt Bladet Legedom hjem til din postkasse 12 ganger i året, og få med deg alle fremtidige vitnesbyrd:
Ja takk, jeg vil motta Bladet Legedom i min postkasse
Tags
Vis mer