Hildur Skog (90) hadde grå stær: – Nå kan jeg lese selv

Denne artikkelen er hentet fra vårt Magasin - Bladet Legedom

Da Hildur Skog fikk grå stær, ble synet så dårlig at hun måtte
bruke lupe når hun leste. Til slutt måtte datteren lese avisen høyt for henne. Etter forbønn av Pedersen kan hun nå lese uten problemer.

I 2013 begynte Hildur Skog å få problemer med øynene. Hun hadde betennelse i øynene og synet ble stadig dårligere. Til slutt oppsøkte hun fastlegen som sendte henne videre til en øyenlege i Narvik. Han undersøkte synet og fant ut at det ikke var betennelsen som gjorde at synet ble svekket, men at Hildur hadde fått grå stær.

– Det var en kjedelig beskjed å få. Jeg hadde fått det på begge øynene, men det ene øyet var verre enn det andre. Heldigvis kunne slikt opereres, men legen ville vente et år før han ville sende meg til operasjon.

Lupe og høytlesing
Etter som tiden gikk opplevde Hildur at synet stadig ble verre. Før hadde hun kunnet lese avisen uten problem. Nå måtte hun bruke lupe.

– Det var veldig trist, for jeg har alltid vært veldig glad i å lese. Nå klarte jeg bare å lese overskriftene i lokalavisa Harstad Tidende. Den minste skriften var umulig å lese, selv med lupe. Av og til fikk jeg datteren min til å lese avisa for meg.

Til slutt tok Hildur kontakt med legen på ny. Han sendte henne til en ekspert i Harstad og videre til Tromsø. Etter litt frem og tilbake, ble det bestemt at Hildur skulle ta operasjon 7. april 2014 i Tromsø.

Godt syn
En måned før operasjonen opplevde Hildur noe spesielt hjemme i stua. Hun satt og så på programmet «Miraklet er ditt» på Visjon Norge med Svein-Magne Pedersen. Han oppfordret folk til å legge hånda på fjernsynet under forbønnen. Da Pedersen ba, nevnte han flere sykdommer, blant annet grå stær. Hildur la den ene hånda på skjermen og den andre på øynene.

– Eter bønnen begynte jeg å se mye bedre. Jeg ble så glad og ringte sykehuset i Tromsø for å utsette operasjonen til høsten. Jeg fikk beskjed om at jeg da måtte begynne helt på nytt med utredning og undersøkelser. Jeg følte det likevel ville bli bomtur å reise til Tromsø nå og ba om utsettelse.

For å være helt sikker, ringte Hildur til forbønnstelefonen og fikk forbønn av Pedersen igjen.

– Jeg ringte i tro for at synet skulle bli enda bedre, noe det også ble. Nå kunne jeg også lese de minste bokstavene med lupe. Det hadde jeg ikke klart før, sier hun glad.

Leste på tranflaska
Helgen 7.–8. juni hadde Svein-Magne Pedersen helbredelsesmøter i Grovfjord som er hjembygda til Hildur. Hun var selv med på å hjelpe til på kjøkkenet under møtene.

– Det var en koselig helg, med masse folk og mye som skjedde. Møtet på søndag varte til klokken halv tre på natten. Jeg var den fjerde siste som fikk forbønn. Da jeg sto opp neste morgen, oppdaget jeg at jeg kunne lese avisen uten problem. Jeg trengte ikke bruke lupe. I tillegg kunne jeg lese den minste skriften bak på tranflaska. Det var fantastisk! Jeg vil anbefale alle som sliter med synet å se på Pedersens tv-programmer eller ringe forbønnstelefonen.

Svimmelheten forsvant
Hildur kan også fortelle om noe annet hun opplevde for en stund siden. En morgen våknet hun og var veldig svimmel i hodet. Hun klarte nesten ikke komme seg opp av sengen og måtte holde seg fast i veggene når hun gikk. Til slutt måtte datteren hente en rullator som hun kunne bruke inne.

Svimmelheten hadde vart i tre uker da Hildur en kveld satt og så på Pedersens tv-program igjen. Der leste han et vitnesbyrd om en mann som ofte var svimmel. Han hadde tette hjerteklaffer og skulle opereres, men ble helbredet.

– Jeg tenkte at kanskje jeg hadde det samme problemet og ble med i bønnen til Pedersen på slutten av programmet. Neste dag våknet jeg helt frisk uten å være svimmel. Jeg trodde nesten ikke det var sant, og gikk tre ganger frem og tilbake fra senga til stua for å teste det ut. Siden da har jeg ikke kjent noe til plagene. Gud er god. Jeg er 90 år nå, men Gud hjelper både gammel og ung. Du må bare stole på Gud, sier Hildur.

LITEN SKRIFT: Etter forbønn i Grovfjord kan 90 år gamle Hildur lese den lille skriften på etiketten til tranflaska.
SYNSTEST: Dette er skriften som Hildur nå kan lese.
Vi legger ikke ut alle vitnesbyrd eller artikler på internett, men du kan enkelt få tilsendt Bladet Legedom hjem til din postkasse 12 ganger i året, og få med deg alle fremtidige vitnesbyrd:
Ja takk, jeg vil motta Bladet Legedom i min postkasse
Tags
Vis mer