Helbredet etter 30 år med angst

Denne artikkelen er hentet fra vårt Magasin - Bladet Legedom

I nærmere 30 år levde Karin Wickstrøm (63) fra Kvinesdal med angst. Hverdagen var mørk og besto av piller og sosial isolasjon. I 1996 så hun et tv-program med Svein-Magne Pedersen som ba for syke. Fra den dagen har livet fungert som normalt.

Som 13-åring begynte Karin Wickstrøm å få ulike anfall med pusteproblemer. Stadig ble hun fraktet med ambulanse til sykehuset. Til slutt mente legene at hun led av panikkangst og allerede som 14-åring begynte hun med medisiner.

– Angsten kunne komme plutselig. Det var som om noen tømte ei bøtte over meg. Jeg ble urolig, fikk pusteproblemer og begynte å gråte. På skolen ble det utfordringer, spesielt under eksamen. Da fikk jeg sitte i et rom alene med en egen eksamensvakt til stede.

Utfordrende familieliv

Karin bodde på den tiden i Åmli i Aust-Agder, en kommune på rundt 2000 innbyggere i dag. Hun giftet seg tidlig og snart kom barna. I tillegg til å være husmor, jobbet hun blant annet i en skobutikk og på et hotell.

– Jeg hadde egentlig lyst til å bli frisør, og jeg hadde fått svar fra skolen om at jeg hadde kommet inn, men det måtte jeg bare glemme. Angsten ble for stor. Hjemme ble det også utfordringer. Mine barn ble etter hvert vant til å se moren sin gråte, men de forsto meg.

Pillebruken til Karin økte stadig. På det verste var den så omfattende at hun nesten vil kalle seg narkoman. Det ble som en ond spiral, og hun var stadig neddopet.

Selskaper og sosiale sammenhenger var er mareritt. Hun måtte av og til holde seg hjemme fra begravelser til venner som hadde gått bort. Karin var i utgangspunktet glad i mennesker, men den sosiale angsten hadde for mye overtak. Til slutt ble hun uføretrygdet i 1982. Det var et nederlag og ikke fullt så akseptert blant folk på den tiden.

– I perioder var angsten så intens at jeg ikke kunne gå utenfor huset for å hente posten engang. Besøk hjemme var også sjeldent. Angsten kom til alle tider. Jeg kunne sitte i sofaen og lese en bok, og plutselig begynte jeg å gråte.

For ektemannen, Per Tore Wickstrøm, ble det også en utfordring.

– Jeg har alltid sett den ekte Karin, for hun er min sjelevenn. Jeg hadde alltid stor tro på at Gud ville gripe inn. Likevel var det tøft da det sto på som verst. Hun sank stadig dypere og hadde det forferdelig. Karin var så langt nede, at jeg tror hun ikke ville leve i perioder. Derfor måtte vi passe på henne, noe som ble tungt.

Repriseprogram

Karin var en kristen og trodde på helbredelse, og hun håpet at hun en dag skulle bli fri. Stadig sa hun til Gud: – Om du helbreder meg, vil jeg hjelpe andre som sliter!

En dag i 1996 satt Karin hjemme i andre etasje og slappet av. Hun hadde hatt en svært dårlig dag. Da kom mannen hennes opp og ba henne skru på fjernsynet. En helbredelsespredikant som het Svein-Magne Pedersen var gjest i debattprogrammet Lønning Direkte på TV 2.

– Jeg slo litt motvillig på. Det var litt spesielt, fordi dette var en reprise fra et direktesendt program som hadde gått tidligere. Pedersen fortalte at også katter kunne bli helbredet, og jeg syntes derfor at mannen var helt gal. Han ba folk legge hånda på fjernsynet da han skulle be, men det ville jeg ikke være med på. Da mannen min insisterte, gjorde jeg det likevel, men jeg hadde ingen tro på at dette ville fungere.

Ny hverdag

Karin gikk så og la seg og tenkte ikke noe mer over situasjonen. Et par dager senere spurte mannen plutselig:

– Har du ikke hatt angst de siste dagene?

– Jeg ble plutselig klar over at det hadde jeg ikke hatt. I dagene etter kom den heller ikke tilbake. Det var fantastisk! Jeg hadde blitt helbredet!

Hverdagen til Karin var nå totalt forandret.

– Det var et helt nytt liv. Jeg fikk så mange gode opplevelser. Nå kunne jeg være med familien hele tiden. Snart begynte jeg å jobbe igjen.

I dag bor Karin i Kvinesdal. Nå har det gått over 20 år siden angsten forsvant, og hun vet at det var Gud som helbredet henne. I løpet av årene har hun undervist på en bibelskole, samt jobbet i barnehage. I dag er hun pensjonist, men vitner stadig om hva Jesus har gjort i hennes liv. Hun er heller ikke lenger skeptisk til Svein-Magne Pedersen.

– Når folk snakker negativt om han, forteller jeg mitt vitnesbyrd. Da blir de stille. I dag prater jeg ofte med mennesker som sliter. Det er fantastisk at Gud kan bruke meg. Det er viktig å ikke skamme seg over at du er syk, men vit at det alltid finnes et håp. Gi ikke opp håpet om at Gud vil helbrede deg!

 

Vi legger ikke ut alle vitnesbyrd eller artikler på internett, men du kan enkelt få tilsendt Bladet Legedom hjem til din postkasse 12 ganger i året, og få med deg alle fremtidige vitnesbyrd:
Ja takk, jeg vil motta Bladet Legedom i min postkasse
Tags
Vis mer