Helbredet via TV-skjermen

Denne artikkelen er hentet fra vårt Magasin - Bladet Legedom

I fire år kunne ikke Mette Aanensen (73) bøye venstrearmen. Legene hadde gitt henne opp, og dagliglivet var problematisk. Da hun så programmet Miraklet er ditt, snudde situasjonen.

– Det var slik jeg gjorde det, sier Mette Aanensen og setter seg på kne foran fjernsynet og legger armen på tv-skjermen. Vi møter henne hjemme i stua på Gimlekollen i Kristiansand. TV-bildene viser Svein-Magne Pedersen som ber for mennesker under programmet Miraklet er ditt. Mette er i godt humør og har mye interessant å fortelle. Ikke så rart, når hun har opplevd et mirakel hjemme i stua.

– Det hele begynte i desember 2008. Julen nærmet seg, og jeg skulle pynte i stuen. Jeg klatret opp på en stol for å henge opp en julestjerne. I det jeg strakte armen, kjente jeg at noe skjedde i overarmen. Det føltes som at en nerve ble kappet over. Det gjorde litt vondt, og jeg tok noen Ibux, men jeg kunne bevege armen, og tenkte ikke mer på det, sier hun.

Det var først neste dag at Mette merket konsekvensene av det som hadde skjedd. Da hun våknet om morgenen, var armen helt livløs.

– Den hang rett ned, og var helt død. Jeg hadde følelse i den og kjente ingen smerte, men jeg kunne ikke bevege den. Det var veldig rart.

Redusert
Den ubrukelige armen skapte store utfordringer for Mette i tiden etter.

– Jeg hadde følelse, men ingen førlighet. Det første året ble jeg delvis invalidisert, fordi jeg også er kjevhendt. Det var alt fra å gå på toalettet og henge opp tøy til å lage mat. Å dusje håret var en lidelse. Noe så enkelt som å helle vann av potetkasserollen, var vanskelig. Det eneste «godet» som kom ut av situasjonen var at min mann fikk vist nye talenter som «husmor».

Mette var også en person med mange jern i ilden. En av hennes lidenskaper var å skrive og fotografere. Blant annet hadde hun vært fast skribent i lokalavisen i mange år.

– Jeg er heldigvis halvt keivhendt, så jeg kunne skrive noe. Jeg klarte også å bevege fingrene og kunne derfor bruke PC.

– Det verste jeg har sett
Flere uker gikk, men uten at noe skjedde. Mette dro til fysioterapeut, men etter seks behandlinger sa han at han ikke kunne hjelpe henne. Det måtte være noe som var ødelagt i armen, og han henviste henne tilbake til legen. Etter en tid sendte legen henne til MR-undersøkelse, og resultatet var svært nedslående.

– Dette er noe av det verste jeg har sett. Du kan bare gi opp å bli frisk. Senefestet har røket, og det er en salig suppe av forkalkning og væske i armen. Du må forberede deg på å bli delvis invalid, var legens dom.

Tilbakemeldingen fra legen var meget dramatisk og ikke det Mette ønsket å høre. Hun ville likevel ikke gi opp. Mange av vennene hennes hadde hatt ulike skulderskader, og nå kom de med råd om hvordan hun kunne trene opp armen.

– Etter fire år med mange øvelser, kunne jeg heve armen i stiv tilstand og var blitt mer selvhjulpen, med noen viktige unntak. Det var helt umulig å bøye albueleddet fra hengende tilstand. Armen var fullstendig låst. Jeg trente og trente, men det virket som om tilstanden var og forble permanent. Av og til mistet jeg ting i gulvet, og jeg ble så sinna. Jeg måtte fortsatt ha hjelp til en del ting men fungerte noenlunde normalt ellers.

Tv-bønn
Lørdag den 12. januar 2013 var Mette midt i en periode med kraftig lungebetennelse, og hun hadde 40 i feber. Antibiotika hadde ikke hatt ønsket effekt, og hun innså at hun måtte søke ny legebehandling, med røntgen. I tillegg slet hun med en kronisk lungesykdom til daglig.

Like før hun skulle gå til sengs, fikk Mette lyst å se om det var noe spennende på BBC. Helt tilfeldig tastet hun feil på fjernkontrollen, og i stedet dukket Visjon Norge opp på tv-skjermen. Der var Svein-Magne Pedersen med programmet Miraklet er ditt, som gikk i reprise. Hun satte seg ned for å følge med.

– Selv om jeg er bekjennende kristen, hadde jeg ikke noe spesielt forhold til Pedersen og miljøet på Vennesla. Jeg hadde hørt at Pedersen hadde hjulpet folk gjennom bønn, men selv forventet jeg ikke noe.

Mot slutten av sendingen ba Pedersen for syke, og han oppfordret folk til å legge hånden på tv-apparatet, noe Mette gjorde.

– Følgelig la jeg all min sjel i bønnen om friske lunger. Jeg la meg på kne og strakte armen mot Pedersens hånd på skjermen. Under bønnen kjente jeg at armen ble litt nummen, men det skjedde ikke noe mer. Min mann trodde at forstanden hadde forlatt meg, sammen med helsen. Vi gikk umiddelbart etterpå til sengs, og jeg sov for første gang på lenge uforstyrret av hoste og annet som hadde ødelagt søvnen så lenge. Neste morgen våknet jeg – frisk som en loppe. Stemmen var ren og jeg pustet dypt og lenge og var helt i hundre. Min mann, derimot mente at slikt kunne skje, og at det kanskje var underliggende mentale sensorer som gjorde utslaget.

Mirakelarm
Det var først under selve frokosten at hun virkelig oppdaget hva som hadde skjedd.

– Jeg satt og spiste frokost da jeg uten å tenke meg om løftet armen: «Se, jeg kan løfte armen», sa jeg til mannen min. «Ja, dette er et mirakel!» svarte han overrasket.

Mette kan nå glede seg over at hun kan leve som normalt. Nå er det Mette som har hovedansvaret for husarbeidet igjen.

– Armen fungerer veldig bra. Nå trener jeg den hver dag, slik at den skal bli enda sterkere. Lungene er også bedre. Vi kan ikke forklare hvordan det skjedde, men jeg er ikke i tvil om at det skyldes den kraften som Svein-Magne Pedersen i mine øyne utvilsomt er i besittelse av. Denne helbredelsen var helt gratis, og det beviser også at det ikke er økonomiske interesser som driver Svein-Magne Pedersen fremover i helbredergjerningen hans. Mennesker må ha noe å leve av. At virksomheten på Vennesla må ha økonomisk bærekraft burde derfor være begripelig også for de som står utenfor. Verken prester eller andre yrkesgrupper som hjelper med åndelige og legemlige problemer blir trakassert offentlig når de forsøker å hjelpe så mange som mulig. Jeg er ikke beskjeden med å fortelle hva som har skjedd med meg, avslutter Aanensen.

BØYELIG: – Nå kan jeg løfte kaffekoppen uten problemer, sier Mette Aanensen. Siden julen 2008 kunne hun ikke bøye den venstre armen, men Guds kraft helbredet henne fire år senere.
Vi legger ikke ut alle vitnesbyrd eller artikler på internett, men du kan enkelt få tilsendt Bladet Legedom hjem til din postkasse 12 ganger i året, og få med deg alle fremtidige vitnesbyrd:
Ja takk, jeg vil motta Bladet Legedom i min postkasse
Tags
Vis mer