Ekteparet Følvik: – Nå har vi begge friske lunger

Denne artikkelen er hentet fra vårt Magasin - Bladet Legedom

I begynnelsen av 1990 ble Nelly Følvik fra Bodø helbredet for astma. I 2012 opplevde ektemannen Henry at den kroniske bronkitten forsvant. Nå kan de begge glede seg over å ha friske lunger.

Som barn opplevde Henry Følvik (87) fra Bodø å få bronkitt. Heldigvis vokste han av seg sykdommen etter noen år, men i 1984 fikk han det tilbake igjen.
– Jeg måtte ta to medisiner på morgenen og en på kvelden. Medisinene var til god hjelp, og jeg var ikke så plaget i hverdagen. Dersom jeg ikke tok medisinene ble jeg meget andpusten og det pep i lungene, sier Henry.

Det spesielle var at også kona, Nelly (84), hadde en lungesykdom, nemlig astma.

– Nelly brukte astmaspray hver dag, og ble fort tungpustet. Hun var også allergisk mot katt og hund. Det medførte at vi dessverre måtte kvitte oss med vår egen hund, forteller Henry.

Forbønn i Saltdalen
På 1990-tallet disponerte Svein-Magne Pedersen et kontor i Saltdalen, der folk kunne komme og få personlig forbønn. Henry hadde bestilt time, fordi han hadde en vond nakke. Mens Henry fikk forbønn, satt kona ute i bilen og ventet. Da Pedersen var ferdig, spurte han etter kona til Henry. Han nevnte da astmaen til kona, og Pedersen inviterte også henne inn på kontoret. Med det fikk også Nelly forbønn.

– Fjorten dager gikk, og plutselig oppdaget Nelly at hun var blitt frisk. Hun kastet alle medisinene, og siden har hun hatt gode lunger. Det var fantastisk! sier Henry glad.

Forbønn i Bodø
Men lungehistorien stopper ikke der, for også Henry skulle få oppleve et mirakel. Rundt 20 år senere var ekteparet på besøk i Familiekirka i Bodø. Det skjedde 13. oktober i 2012 da Svein-Magne Pedersen hadde helbredelsesmøte i byen. Dessverre fikk ekteparet en plass langt bak i forbønnkøen, men heldigvis var det ei snill dame som byttet plass med dem. De måtte likevel vente til midnatt før det ble deres tur for bønn.

– Da Pedersen ba for meg, kjente jeg en varme, men ikke noe mer. Det var først etter to uker at jeg oppdaget at lungene virket så friske. Jeg kuttet ut medisinene, og i tiden etter har jeg ikke kjent noe mer til bronkitten. Like før jul i 2012 var jeg til røntgen på sykehuset. Da fant legen ut at lungene var rene og friske. Gud er god! Nå har vi begge friske lunger, sier Henry Følvik fornøyd.

Vi legger ikke ut alle vitnesbyrd eller artikler på internett, men du kan enkelt få tilsendt Bladet Legedom hjem til din postkasse 12 ganger i året, og få med deg alle fremtidige vitnesbyrd:
Ja takk, jeg vil motta Bladet Legedom i min postkasse
Tags
Vis mer