Edith fra Færøyene fikk hørselen tilbake

Denne artikkelen er hentet fra vårt Magasin - Bladet Legedom

I 18 år gikk Edith Joensen fra Færøyene med nedsatt hørsel på høyre øret. Det skapte ulike utfordringer i hverdagen. I mars i 2016 ringte hun forbønnstelefonen, og hørselen kom tilbake.

Edith Joensen er 72 år og bor på Tvøroyri på øya Suduroy. Det er den sørligste og fjerde største øya av Færøyene og har rundt 4700 innbyggere. Fra hovedstaden Torshavn tar det to timer med ferge for å komme dit.

Edith er en trofast venn av Misjonen Jesus Leger og ringer nærmest ukentlig til Svein-Magne Pedersen, samtidig som hun følger med på tv-programmene som også når til Færøyene.

I 22 år jobbet Edith ved fileteringsfabrikken på øya. Det var over hundre ansatte, og Edith oppgave var å rense fisken.

– Det var mye støy fra maskinene, og selv om de ansatte til tider brukte hørselvern, fikk jeg problemer med hørselen. Etter som årene gikk hørte jeg dårligere. Jeg gikk til legen som kunne måle at jeg kun hadde 30 prosent hørsel igjen på høyre øret. Hørselen var altså kraftig nedsatt.

Hørte dårlig
I 18 år slet Edith med dårlig hørsel. Hun fikk etter hvert høreapparat, men det fungerte dårlig for Edith. På grunn av den svekkede hørselen måtte hun skru opp lyden på både radioen og fjernsynet. Når folk pratet, hendte det hun ikke oppfattet hva de sa. Ofte måtte hun sørge for å vende det friske øret i den retningen stemmene kom fra.

– Når jeg var på gudstjeneste i kirken, hørte jeg svært lite, spesielt hvis jeg satt langt bak. Det var kjedelig å ikke få med seg talene til presten. Det var også vanskelig å skille lyder fra hverandre. Ofte klarte jeg ikke å høre lyden fra telefonen hvis radioen sto på.

For høy lyd
Da Edith var 17 år gammel, ble hun frelst. Siden har hun bevart troen, og hun tror på Guds hjelp. Edith hadde flere ganger vært i kontakt med Svein-Magne Pedersen i forbindelse med forbønn for ulike behov. Torsdag den 31. mars i 2016 ble likevel en dag hun husker ekstra godt. Edith ringte til Pedersen, og han ba blant annet for hørselen hennes. Senere på dagen opplevde hun at noe hadde skjedd.

– Plutselig ble musikken på radioen så veldig høy. Jeg skrudde ned lyden og lurte på hva dette var. Etter hvert testet jeg ut hørselen på øret, og da oppdaget jeg at jeg hørte godt. Jeg var så glad.

Dagen etter dro Edith til legen sin. Han testet ut hørselen og forsto lite av det han registrerte.

– Du hører jo helt fint! utbrøt han overrasket. Edith fortalte da om forbønnen og det som hadde skjedd.

– Ja, dette er et Guds mirakel, sa legen glad.

I tiden etter har Edith kunnet glede seg over fordelene med å få hørselen tilbake. Nå hører hun alt som presten sier i kirken uansett om hun sitter langt bak i salen. Det er også lettere å være med i samtaler med folk.

– Nå må jeg stadig vekk skru ned volumet på radioen og fjernsynet, fordi lyden blir for høy. Det er fint å kunne høre godt igjen etter 18 år med dårlig hørsel, avslutter hun glad.

Vi legger ikke ut alle vitnesbyrd eller artikler på internett, men du kan enkelt få tilsendt Bladet Legedom hjem til din postkasse 12 ganger i året, og få med deg alle fremtidige vitnesbyrd:
Ja takk, jeg vil motta Bladet Legedom i min postkasse
Tags
Vis mer