Over 200 spedalske får legehjelp, mat og Guds kjærlighet hver uke

Denne artikkelen er hentet fra vårt Magasin - Bladet Legedom

Misjonen Jesus Leger støtter en spedalsk koloni i India. Takket være våre støttepartnere kan 210 spedalske få ukentlig hjelp for både ånd, kropp og sjel.  

Under oppholdet i India i april i 2015 besøkte Svein-Magne Pedersen en spedalsk koloni for spedalske. Synet som møtte ham ble en gripende opplevelse. Fra da av har våre støttepartnere vært med på å støtte dette prosjektet. Før fikk de legehjelp en gang i måneden og kun ett måltid om dagen. Dette førte til mye infeksjoner og store smerter for de spedalske. Nå får de legehjelp en gang i uka, samt to måltider!

Dødens koloni

Det var en trykkende, tung atmosfære som lå over den spedalske kolonien da Misjonen Jesus Leger kom på besøk. Der bodde totalt 210 spedalske mennesker, som alle var utstøtt og forlatt av sine familier. Med andre ord – uten håp og fremtid. Det var som å komme til dødens koloni, for de spedalske hadde kun få år igjen å leve. De tre barna som bodde i kolonien, ville nok aldri få vokse opp sammen med sin syke mor.

Mange har kun lest om spedalskhet i Bibelen, men sykdommen er langt fra utryddet. India er landet med flest spedalske i verden. I 2012 ble det registrert 190.000 tilfeller av denne sykdommen i verden, og 65 prosent var i India. (FHI)

Forbønn

Da Misjonen Jesus Leger ankom den lille kolonien, samlet de spedalske seg på en gresslette. En etter en kom de gående ut fra sine hjem. Mange manglet lemmer som føtter, fingre og tær. Med sprukne sår, inntullete i støvete bandasjer, satte de seg ned i skyggen på gressplenen mellom bygningene. Selv om de hadde store smerter, kunne man skimte et smil hos flere av de syke. Svein-Magne Pedersen fikk gleden av å dele ut såpe og tannkrem til hver enkelt. I tillegg ba han for alle de spedalske. Det gjorde inntrykk på de spedalske at noen ville legge hendene på dem og velsigne dem.

Takknemlig

Organisasjonen Sharing Hands Trust driver ukentlig misjon blant de spedalske. Pastor Kingsly Lazarus forteller at mange av Indias spedalske bor i skogene, i fjellhuler og steder hvor de ikke kan smitte folk. De har ikke lov til å bo i byen, men kan komme for å tigge på dagtid. I I985 bygde myndighetene noen bygninger utenfor Chennai, hvor 210 spedalske kan bo. Likevel er forholdene svært kummelig. Hver av dem bor på kun et par kvadratmeter og får kun ett måltid om dagen.

– Sharing Hands Trust sørger for at de nå får legehjelp hver uke. Vi samarbeider med legestudenter som kommer og steller sårene til de syke, skifter bandasjer og gir dem smertestillende. I tillegg deler vi ut nødvendige toalettartikler som såpe og tannkrem, samt ekstra mat, sier Lazarus. Han kan nå glede seg over at Misjonen Jesus Leger vil gå aktivt inn og støtte dette arbeidet økonomisk.

– Vi er takknemlig for støtten fra Misjonen Jesus Leger. Vi ønsker å sette Salme 147:3 ut i praksis. Her står det: ”Han forbinder deres smertefulle sår”. I tillegg sier Jesus at vi skal ”rense de spedalske”. Mange av de spedalske har blitt frelst gjennom den kjærligheten vi har vist til dem i praksis, sier pastor Lazarus.

 

LES OGSÅ OM:

Vi legger ikke ut alle vitnesbyrd eller artikler på internett, men du kan enkelt få tilsendt Bladet Legedom hjem til din postkasse 12 ganger i året, og få med deg alle fremtidige vitnesbyrd:
Ja takk, jeg vil motta Bladet Legedom i min postkasse
Vis mer