– Se våre nye barnehjem

Denne artikkelen er hentet fra vårt Magasin - Bladet Legedom

I løpet av de fire siste årene har Misjonen Jesus Leger bygget barnehjem til nærmere 2000 foreldreløse barn i India. Den 30. januar i 2016 åpnet vi 14 avdelinger i storbyen Chennai.

Det var stor fest da de nye barnehjemmene til Misjonen Jesus Leger ble åpnet 30. januar i Chennai i 2016. Flere hundre barn hadde møtt opp og gleden var stor da det røde båndet foran dørene ble klippet over. Åpningen markerte starten for en ny fremtid for mange foreldreløse barn i India.

Svein-Magne Pedersen besøkte selv barnehjemmene ved påsketider i fjor. Da var bygningene halvveis ferdige, og barna var plassert i midlertidige fosterhjem. Nå har rundt 300 barn flyttet inn. En stor takk til alle våre støttepartnere som har gitt penger til byggingen av våre 14 nye hjem i Chennai.

1000 barn

MJL har samarbeidet med misjonsorganisasjonen Sharing Hands Trust, med pastor Kingsly Lazarus i spissen. De driver en rekke misjonsprosjekter i India. Organisasjonen har stått for selve byggingen av hjemmene, men Misjonen Jesus leger har stått for finansieringen.

I startfasen var det planlagt ti barnehjem. For å spare byggekostnadene og utnytte tomteplassen, valgte man å koble alle seksjonene sammen til ett stort senter. Under byggingen ble det også bygd en ekstra etasje. Dermed har man fått et kjempesenter med fjorten avdelinger, der det er plass til 1000 foreldreløse barn. Det er også muligheter for å bygge en tredje etasje med ytterligere syv avdelinger senere.

Mange av barna har en dyster fortid. Alle er foreldreløse og har blitt forlatt på gatene eller sykehuset. En del av barna kommer fra de nordlige områdene i India hvor de har vært tvangsarbeidere i gruver, noe som er et alvorlig problem i India. Her jobber barna i trange gruveganger, langt under jorden. Arbeidsforholdene er svært utrygge og helsefarlige. Andre barn har vært ofre for prostitusjon.

Takker for all hjelp

På barnehjemmene er det svært mange jenter. Ifølge indisk overtro bringer det ulykke for familien hvis den førstefødte blir ei jente. Mange jenter blir derfor satt vekk eller forlatt på sykehuset. Andre barn blir offer for illegal organdonasjon, og mange blir regelrett drept på operasjonsbordet.

– Mange av disse barna hadde nok ikke vært i live om det ikke hadde vært for den hjelpen vi har fått fra Misjonen Jesus Leger og deres støttepartnere. De fleste av barna har ikke foreldre og er blitt behandlet som ”søppel” av samfunnet. På barnehjemmet får de et sted å bo, mat, klær, kjærlighet, utdannelse og ikke minst Jesus. Jeg vil takke alle som har bidratt med økonomisk hjelp, sier Kingsly Lazarus, leder for Sharing Hands Trust.

Flere hjem og brønner

Barnehjemmene i Chennai er MJL sitt andre barnehjemsprosjekt. Tidligere har stiftelsen bygget ti barnehjem i delstaten Orissa med plass til 1000 barn. Disse sto ferdig 22. juni i 2013 og rundt 800 foreldreløse barn bor der nå. MJL har derfor i løpet av de fire siste årene bygget husrom for 2000 foreldreløse barn.

MJL har ikke satt et punktum for bygging av barnehjem, men vil i tiden fremover fokusere på å bygge brønner blant de kasteløse i Chennai. De kasteløse er utstøtt av samfunnet og har ingen rett til skole eller legehjelp. Vi skal bygge 27 brønner, og har til nå bygget fire.

Behovet for rent vann i India er stort. Mange henter vann fra bekker hvor mennesker og dyr har forurenset vannet. Dette fører til at mange blir syke eller dør. Disse brønnene vil derfor gi befolkningen rent vann og redde mange liv. Samtidig brukes prosjektet som evangelisering. Når de kasteløse hinduene ser den kjærligheten de kristne viser, åpner de seg for Jesus. En brønn kan derfor redde liv både åndelig og fysisk. Les mer om brønn-prosjektet her og om vår hjelp bant spedalske.

ÅPNING: Pastor Kingsly Lazarus fra Sharing Hands Trust, kunne med glede klippe over det røde båndet som markerte åpningen av barnehjemmene i Chennai. – Takk til alle støttepartnerne til Misjonen Jesus Leger, sier han glad. FOTO: SHT.
GLADE: Mange barn er lykkelige over å ha fått et nytt liv. Nå trenger de ikke bo på gaten og være offer for slemme mennesker.

 

 

SMILER: Mange glade barn som nå har en fremtid.

FERDIG: Barnehjemmet med 14 avdelinger og plass til 1000 foreldreløse barn ble åpnet 30. januar 2016.
Vi legger ikke ut alle vitnesbyrd eller artikler på internett, men du kan enkelt få tilsendt Bladet Legedom hjem til din postkasse 12 ganger i året, og få med deg alle fremtidige vitnesbyrd:
Ja takk, jeg vil motta Bladet Legedom i min postkasse
Tags
Vis mer