60 år med astma forsvant momentant

Denne artikkelen er hentet fra vårt Magasin - Bladet Legedom

Gjennom store deler av livet led Lars Magne Meling (83) fra Bremnes med astma. Hverdagen besto av flere medisiner. I 2014 ringte han til Svein-Magne Pedersen og fikk forbønn og ble momentant helbredet.

Hverdagen med astma var tung og utfordrende for Lars Magne Meling fra Bremnes i Bømlo kommune. I starten av livet gikk det greit, men etter hvert ble han så tungpustet at han oppsøkte lege. Han skrev ut en rekke medisiner som Lars Magne måtte bruke daglig.

– Jeg hadde besteforeldre på både mors- og farssiden som hadde astma, så kanskje var det arvelig. Jeg kan ikke huske når jeg fikk det, men jeg har hatt det i mange år, sier han.

Kona, Gudrun, mener selv det har vært i 60 år. Lars-Magne har hatt astma så lenge hun har kjent ham, og i desember i fjor feiret ekteparet diamantbryllup, for 60 års ekteskap.

Hver morgen og kveld måtte Lars Magne bruke astma-spray. I løpet av dagen brukte han også en annen type medisin opptil tre ganger.

– Jeg var ofte tungpustet, og det var slitsomt å være i aktivitet. Ofte ble jeg tett i brystet når jeg gikk lengre turer. Astmaen gikk også utover søvnen, noe også kona merket.

– Når Lars Magne pustet, pep det i brystet og forstyrret nattesøvnen til oss begge. De siste årene var astmaen så kraftig at han måtte bruke pusteapparat i tillegg. Det fikk han utlevert på Haugesund sykehus. Stadig måtte han inn for å fylle på oksygen, sier kona Gudrun.

Ringte om forbønn
Gjennom årenes løp hadde Lars Magne vært i kontakt med Svein-Magne Pedersen en rekke ganger. En gang slet han med isjias i høyre hofte og bein. Da Pedersen ba for ham, forsvant plagene. En annen gang ble halspulsåra til Lars Magne tett. Han tok igjen kontakt med Pedersen og fikk forbønn. Da han møtte opp på Haukeland sykehus for ny kontroll, var åra plutselig åpen.

– I 2014 ringte jeg til Svein-Magne Pedersen og fikk forbønn for astmaen. Da jeg la på, var jeg blitt helbredet for astma. Det skjedde momentant og var helt utrolig!

God søvn
I tiden etter har formen til Lars Magne vært fin. Nå puster han uten problemer, og han kan gå turer uten å bli tett. Også om natta er søvnen blitt bedre. Kona kan sove godt uten å høre på pipelydene fra brystet.

– Jeg har ikke brukt noe medisiner etter forbønnen. Da jeg var hos legen, fortalte jeg om forbønnen. «Det er godt å høre at du er blitt god,» svarte han. Jeg ba ham slette alle reseptene på astmamedisiner fra datasystemet. Gud hører bønn. Det er makt i de foldede hender, avslutter Lars Magne.

Vi legger ikke ut alle vitnesbyrd eller artikler på internett, men du kan enkelt få tilsendt Bladet Legedom hjem til din postkasse 12 ganger i året, og få med deg alle fremtidige vitnesbyrd:
Ja takk, jeg vil motta Bladet Legedom i min postkasse
Tags
Vis mer