50 år med dårlig hørsel

Denne artikkelen er hentet fra vårt Magasin - Bladet Legedom

I nærmere 50 år hadde Åsmund Olsen (65) fra Smøla dårlig hørsel. De siste 15 årene var han nærmest døv på det venstre øret. Da Pedersen ba for ham i Trondheim i år, kom hørselen tilbake. 

Gjennom hele livet har Åsmund Olsen bodd på Smøla som er Møre og Romsdals nordligste kommune med rundt 2200 innbyggere. Allerede som 15-åring begynte han å jobbe ved et fiskebruk, og i nesten 45 år jobbet han innenfor fiskeindustrien.

– På fabrikken var det maskiner som sløyet klippfisk, men vi hadde ingen hørselsvern på den tiden. Det gjorde at hørselen ble svekket etter som årene gikk. Av og til ble jeg med ut på ulike fiskebåter for å tjene litt ekstra. Motoren i maskinrommet var nok ikke bra for hørselen min. I tillegg drev jeg med en del jakt av småvilt i ungdomsårene, og heller ikke da brukte jeg hørselsvern. 

Nesten døv

Etter som årene gikk, ble hørselen kraftig redusert. En gang gjennomførte Åsmund en hørselstest. Da hørte han ikke lydene på venstre øret.

– Jeg var nesten helt døv, og jeg fikk meg høreapparater, men jeg brukte dem ikke lenge, for det ble så mye styr, sier han.

Den dårlige hørselen gjorde at det ble vanskelig for Åsmund å kommunisere med folk i dagliglivet. 

– Ofte måtte jeg spørre: ”Hva sa du, hva sa du?”  Når det var mange som snakket, ble det umulig å oppfatte hva folk sa. Det var også vanskelig å finne retningen som stemmene kom i fra, og da kunne man bli forvirret.

Hjemme i huset måtte han skru opp volumet til fjernsynet og radioen. Det var Ikke så komfortabelt for kona. Hørselen bød på også andre utfordringer, som var mer bekymringsfullt. 

– Hørselen var så dårlig at jeg ikke hørte lyden fra røykvarsleren. Det kunne fått konsekvenser dersom det hadde begynt å brenne en natt. 

Forbønn i Trondheim

Søndag den 4. februar i år reiste Åsmund til bønnekontoret i Trondheim der Svein-Magne Pedersen jevnlig ber for syke.

– Da Pedersen ba for meg, stakk han fingrene i ørene mine. Jeg hørte en bankelyd inne i øret, og da han tok ut fingrene, hadde jeg fått god hørsel. Det var fantastisk!

I tiden etter har han merket stor forskjell og erfart fordelen av å ha god hørsel.

– Nå hører jeg hva kona sier og jeg trenger ikke skru opp volumet på fjernsynet på fullt. En morgen ble jeg vekket av vekkerklokka til kona. Hun lå faktisk på et annet rom, men sov så tungt at hun ikke våknet. Da måtte jeg stå opp og vekke henne. Det hadde aldri skjedd før. Nå vil jeg kunne høre røykvarsleren også om den skulle begynne å pipe.

Åsmund kan også glede seg over at leddgikten han har slitt med i hofter, knær og skuldre ble 50-60 prosent bedre etter forbønnen i Trondheim. Han vil fortsette å søke forbønn, for at hele kroppen skal bli legt. Også kona til Åsmund, Liv Grethe, opplevde at en 30 år gammel ryggplage ble bedre etter forbønn i Trondheim.

– Vi har kontaktet søkt forbønn mange ganger og vil fortsette med det fremover. Det er helt topp det som har skjedd. Takk Gud for god hørsel! Avslutter Åsmund begeistret.

Vi legger ikke ut alle vitnesbyrd eller artikler på internett, men du kan enkelt få tilsendt Bladet Legedom hjem til din postkasse 12 ganger i året, og få med deg alle fremtidige vitnesbyrd:
Ja takk, jeg vil motta Bladet Legedom i min postkasse
Tags
Vis mer