36 år med ryggplager: Elektrikker Asbjørns ryggmareritt tok slutt på Mirakellørdag

Denne artikkelen er hentet fra vårt Magasin - Bladet Legedom

I 36 år slet Asbjørn Johannessen fra Jessheim med ryggplager og prolaps. Verken operasjon, sykemeldinger eller mengder med smertestillende var til særlig hjelp. I 2011 reiste han til Mirakellørdag, der Jesus gjorde slutt på smertene.

I 1975 jobbet Asbjørn Johannessen (62) på et stort cruiseskip som reiste rundt i Karibien. Der hadde han flere arbeidsoppgaver. En vinterdag i januar skulle han skifte ut noen store tepper i båten. De var ikke så tunge, men arbeidsstillingen ble svært belastende for ryggen.

– Jeg fikk plutselig voldsomme smerter i ryggen. De var så sterke at jeg ikke sov på en uke før skipet la til kai i Miami. Det eneste som lindret smertene var å gå forsiktig rundt.

I Miami dro han til en spesialist, men Johannessen ble etter hvert sendt hjem til Norge og sykemeldt i lengre tid. Hjemme i Norge ble det raskt konstatert at den ene ryggskiva var sprukket og glidd ut. I seks uker lå han på sykehuset med ryggen i strekk, som var vanlig behandling på den tiden. Ved hjelp av hvile og ulike ryggøvelser klarte han å komme seg tilbake på jobb. Utover 1980-tallet ble ryggen bedre, men han kjente stadig smertene.

Gråt av smerte
Etter flere år på sjøen utdannet han seg til elektriker og trivdes med det. En ny feilbelastning av ryggen skulle likevel få store konsekvenser for ham de neste årene.

– I 2001 skulle jeg løfte en dieselgenerator på 400 watt sammen med to andre kolleger. Den veide nærmere 300 kilo. Da jeg løftet generatoren, vrei jeg kroppen feil, og jeg kjente det smalt i ryggen. Året etter var jeg sykemeldt i lengre perioder og måtte bruke smertestillende.

Johannessen kom seg likevel tilbake til jobb denne gangen også. Han bet tennene sammen, for han trivdes godt i jobben. I 2005 var han dessverre uheldig igjen og fikk en ny smell i ryggen.

– Jeg skulle trekke noen kabler, noe som medførte nye ryggplager. Nå ble smertene virkelig ille. Jeg var sykemeldt i nesten tre måneder. På det verste spiste jeg fjorten paralgin forte om dagen. Ryggskiven presset på nerven, noe som ga meg isjiasplager, og jeg måtte stadig på toalettet. Jeg husker en natt hvor smertene var virkelig ille. Da lå jeg og holdt rundt kona, mens vi begge gråt av fortvilelse, forteller han. I 2006 mente legen det var nok med lidelser og ønsket å uføretrygde Johannessen.

– Ryggen din er helt utslitt. Du må belage deg på å ikke jobbe mer, sa hun, men Johannessen ønsket ikke å bli sittende hjemme, og fortsatte derfor i jobben som elektriker.

Fikk hjelp av kona
I 2007 skulle Johannessen flytte på en trafostasjon på jobben, og igjen slo ryggen seg vrang. – Ryggen var så ille at kona måtte hjelpe meg ut av senga og kle på meg buksa om morgenen. Hvis jeg skulle på do på natta, måtte hun følge meg dit. Når jeg kom hjem fra jobb, måtte jeg hvile ryggen. Jeg la meg ned på magen med en pute på gulvet. Hvis kona måtte ut en tur, var jeg nødt til å vente til hun kom hjem igjen for å komme meg opp.

Legen mente nå at operasjon var eneste utvei. Han tok flere røntgen – og MR-bilder, og to måneder etter lå han på operasjonsbordet på spesialistsykehuset Martina Hansens hospital i Bærum. Operasjonen resulterte i at de verste smertetoppene forsvant, men han ble allikevel ikke smertefri.

– Legen skrev etter hvert ut resept på morfintabletter. Det alvorlige var at jeg ikke visste hvor raskt jeg kunne bli avhengig av slike tabletter. Når jeg ikke tok slike tabletter mot ryggsmerter, fikk jeg feber og svettetokter. Kona mi, som jobber i helsevesenet, skjønte at jeg hadde abstinenser. Jeg var på vei til å bli narkoman, og hun sa fra. Heldigvis fikk jeg justert ned styrken på tablettene.

Smertehelvetet fortsatte likevel for Johannessen, og i 2010 vurderte legene ny operasjon. Planen ble etter hvert skrinlagt, fordi de mente at faren var stor for at ryggen kunne bli verre.

Momentant helbredet
I 2010 reiste Johannssen til Gol, der Svein-Magne Pedersen hadde møte. Der fikk han forbønn for ryggen, men den ble ikke noe bedre da, og dro litt skuffet hjem. Først den 29. januar i 2011 forsøkte han på ny og reiste den fem timer lange turen fra Jessheim til Mirakellørdag i Vennesla.

– Da jeg reiste, hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle bli helbredet. Mange hadde møtt opp, men jeg var heldig å få tidlig forbønn. Jeg kjente Den Hellige Ånd var sterkt til stede. Da Pedersen ba for meg, forsvant smertene momentant. Det føltes ut som en sval vind som blåste bort smertene, akkurat som om Herren selv blåste på meg. Jeg satt en stund i kafeen etterpå og nøt tilværelsen av en god rygg før vi reiste hjem igjen på kvelden. Da jeg kom hjem og fortalte hva som hadde skjedd, var det folk som nektet å tro det var sant, men de så raskt at det virkelig stemte.

Vitner om Jesus
Nå har det gått tre år siden Jesus reparerte ryggen til Johannessen, og han har ikke kjent noe til ryggsmertene. Han er nå 62 år og kunne ha førtidspensjonert seg, men det vil han ikke, for han er i fin form og trives i jobben som elektriker. Johannessen er også en frimodig person og vitner ofte til mennesker som Jesus der han ferdes. Mange har også fått høre rygghistorien. Johannessen har også vært til flere leger og reaksjonene har vært forskjellige.

– Fastlegen min synes det er bare fint og har ikke kommet med noen bortforklaringer. Hun har nok erfaring med helbredelse fra tidligere. De unge, hovmodige legene på sykehuset har reagert annerledes. Da jeg møtte en av dem, sa jeg til ham: – Herren klarte det som dere ikke maktet å fikse. Da så han på meg som om jeg skulle være gal. Jeg takker uansett Herren for det som har skjedd. Nå kan jeg nyte hverdagen uten ryggsmerter.

TV-GJEST: I januar 2014 besøkte Asbjørn Johannessen Mirakelsenteret i Vennesla. Da deltok han i tv-programmet «Miraklet er ditt» som sendes over store deler av verden. Flere millioner får nå høre hans vitnesbyrd om at Gud helbredet ryggen hans.
Vi legger ikke ut alle vitnesbyrd eller artikler på internett, men du kan enkelt få tilsendt Bladet Legedom hjem til din postkasse 12 ganger i året, og få med deg alle fremtidige vitnesbyrd:
Ja takk, jeg vil motta Bladet Legedom i min postkasse
Tags
Vis mer